Ett experiment

Ja, sedan i tisdags har jag ingått ett experiment, med mig själv i huvudrollen. Det är ju så att 2008/09 gick jag ner 67 kg med hjälp av Cambridge viktprogram. Jag gjorde det man absolut INTE ska göra, jag gick på "Ren kur" under hela tiden. Alltså, det var egentligen inget fel idet, för det går bra så länge som man har övervikt och pallar, men för mig blev det liksom lite för enkelt. 
 
För er som inte är så insatta så går det ut på att äta 3 shakes/dag, att gå ner på så lågt kaloriintag att man hamnar i ketos, där man förbränner som mest. För mig var det här en befrielse. För även om jag gillar att laga mat, så behövde jag nu inte ens tänka på vad jag stoppade i mig: det var de 3 shakerna och sedan var det klart. 
 
Det här har gjort att jag kan klara mig väldigt länge utan att äta något. Ibland då jag är hemma en hel dag kan jag komma på vid 14-15-tiden att "Oj, jag har ju inte ätit något idag". Det som blev "dumt" för mig, är att jag fick väldigt svårt att börja äta vanlig mat efter det att jag gått i mål. Jag har än idag svårt att äta vissa saker, de liksom växer i munnen på mig och det går till sut inte att svälja. 
Sedan 2009 är jag ju själv Rådgivare för Cambridge Viktprogram, och genom åren har jag aldrig tillåtit någon av mina kunder att göra som jag gjorde. De MÅSTE äta efter några veckor, även om det bara handlar om typ 100 gram protein. Men äta NÅGOT måste de i af. 
 
Jaja, åter till experimentet nu då. Under de senaste åren har jag ju haft sån värk och inte orkat tänka på det här med att äta rätt, motionera osv. Så givetvis har kilon smugit sig på... och för ca 1,5 år sedan fick dottern och jag för oss att vi skulle prova Viktväktarnas program (som jag haft bra framgångar med i mitt tidigare liv). Jag gillar VV´s program och tänk. Men: det visade sig att jag skulle äta TRETTIOFYRA points/dag och hur jag än försökte så gick det bara inte. Mitt "problem" var alltså inte att jag fick för lite points, nej, tvärt om, jag pallar inte att äta så MYCKET. OCH: min kropp svarade med att gå upp några kilon till ... så jag la ner det.
 
Men: Just nu kan man köpa 16 veckors medlemskap hos VV för 495 kr (på Apotek hjärtat tror jag det var) så jag köpte det. Nu harju VV precis släppt sitt nya program som de kallar "Flex" med en hel lista på mat som har 0 points. Ex från den listan är kycklingfilé och en hel del fisk... så det gör också att man får lite mindre sp/dag att röra sig med. 
 
I tisdags registrerade jag mitt medlemskap och nu har jag 27 sp/dag som jag ska äta (Sp står för Smartpoints). Och nu blandar jag Cambridge shakes och VV. Dumt att blanda? Jo, men jag har tagit fram att 1 kakaoshake är 5sp, så jag följer faktiskt programmet, men äter 1 shake till frukost. Och jag äter upp mina sp varje dag och försöker hitta en balans. 
 
I går åt vi tex pizza gjord på "Pizzakit" ifån Coop. Jag räknade ut att med 1 dl riven ost och 2 skivor bacon blev min halva 20 sp, vilket jag hade "råd" med då jag ätit 1 shake och så en lunch med 1 kycklingfile och 1 dl ärter/majs/paprika. Fick till och med 2 sp över igår (man kan spara 4 sp/dag)
 
 
Ni ser ju säkert vilken sida som är min, men jag brukar ha lite ost på i vanliga fall också, och den blev jättegod.
 
 
 Jag har även försökt äta mellanmål, som fått vara apelsiner, och verkligen följt programmet.
 
Och det är det här experimentet går ut på alltså: Jag ska nu följa programmet till punkt och pricka i minst 2 (helst fler) veckor och sedan se vad reslutatet blir. Jag tror nämligen att min kropp blev helt fucked up under alla dessa månader med bara shakes. Och det är absolut inte produktens fel, utan mitt "Allt-eller-inget-tänk"s fel. Jag blir alltid så fokuserad och går in i saker och ting i typ 150 km/tim, för mig är lagom inte alls bäst. 
 
Så: nu vet ni! Jag kommer köra VV fullt ut i några veckor för att sedan se om det kommer fungera för mig. På det här sättet måste jag äta, och registrera allt jag äter. Och ingenting är ju "förbjudet" med VV - "Man kan äta allt men inte alltid!" så jag kommer äta gott - i rätt mängd. 
 
Ja, jag återkommer så klart med hur det går! Håll tummarna för att de här veckorna kan få "ordning" på min kropp, så den börjar fungera "som en kropp ska" igen. Och givetvis att jag ska gå ner i vikt också ;) 
 
Tjing tjing!
 
Här ser ni min 0 sp-måltid (kycklingfilé och grönsaksröra) som jag åt till middag idag: