Alla vägar bär till ...

...ja var då? 
 
Sitter här och tittar på "Platsbanken" och inser att nej, Jenny, du har nog inte så stor chans att hitta dig ett nytt jobb här... sjukvården - nej, barnomsorg - nej, lärare - nej ... vad blir kvar sedan? Jo, man kan kuta runt i hushållen och kränga larm - på provision ... känns som att jag är lite för gammal (OPS!) för att flänga runt, samt att jag faktiskt vill ha en fast lön som ramlar in på kontot i slutet av månaden. 
 
Mitt drömjobb är ju författare, men det ger inte heller någon fast inkomst, utan det ser jag mer som en sidosyssla. Jag har även börjat skissa lite på en föreläsning/utbildning om hur man blir en bra säljare (eller vad jag nu ska döpa den till), då det ju är något jag faktiskt kan, men det är ju mest en dröm, att få åka runt och föreläsa, men samtidigt, just nu, ett tidsfördriv (känner att jag börjar bli rastlös). 
 
Jag skulle ju faktiskt kunna plugga till något...men vad?!? Har alla möjligheter egentligen, men vad vill jag bli då? Det här är svårare än man kan tro, då man liksom inte har tänkt att ändra bana så här, men det känns som att det är det är enda vägen ut ur den här situationen. 
 
Först tänkte jag: "Men att utbilda sig så här sent i livet?" men då var min alltid så kloke vän Classe där och sa: "Men du ska ju faktiskt jobba ca 15 år till i livet" och det har han ju helt rätt i. Det är ju ganska lång tid :) 
 
Men ... först och främst måste jag ta reda på hur man gör för att läsa in gymnasiets engelska (vet inte ens vad den heter idag?) för då jag gick 3-årig ekonomisk på Komvux hade de varit lite klantiga och lagt eng, svenska, matte och företagseknomi parallellt med varandra, så den "tyngsta" terminen i alla dessa ämnen blev termin 3 - av 5. De hade alltså kunnat lagt ut dem lite olika, nu fick man liksom prioritera bort något ämne som man inte kunde/orkade lägga lika mycket krut på, och då vart det engelskan som fick stå tillbaka, och sedan hade vi lite mer "flumämnen" de 2 sista terminerna. 
 
Nu har jag ju inga problem med engelskan, så jag tror inte det ska vara allt för svårt att plugga in den, men jag måste ju liksom ha den för att kunna gå vidare till högskola - om det nu är dit jag ska..? 
 
Fick ett tips av en vän på FB att uppsöka en "SYV", och det är nog inte helt fel. Men var får man tag på en sån då? Finns det någon på AF tro? Ja, nu fick jag lite gnista igen ...
 
Det är inte så lätt då man har ett jobb man älskar, jobbarkompisar man gillar, och ett företag som också är toppen att arbeta för - och plötsligt inser man att det inte kommer att funka längre? (om inget mirakel händer då) Jag är nog fortfarande i någon slags "Separationsbubbla", men det känns ändå som att jag nu börjar komma ur den, i alla fall lite trevande, och börjar tänka på mina möjligheter, och se mig om lite ... 
 
Fortsättning följer! '
 
PS
Glöm inte att lyssna på podden: "Morsan o Jag" (finns på acast och även podbean) - nytt avsnitt varje torsdag! DS