Könsindelade klasser i skolan

Jag hörde på Nyheterna att sedan man delat in idrottslektionerna i tjejer och killar så har fler lärt sig simma. För mig låter det väldigt bra. ALLA ska kunna simma! 
Däremot så hör jag sedan en av våra ledande politiker säga något i stil med att "man ska angripa problemet istället och att det måste vara jämnställt i skolan" 
Naturligtvis var det en MAN som sa det. Tjejer har som regel mer problem med att visa sina kroppar i ett badhus än killarna har. (självklart finns det även killar som har det, men de är inte lika många) I dag har vi även en större del invandrande barn än vad vi hade på "min tid" (Jo, det låter som jag är från stenåldern, jag vet) och där är tjejerna inte alls vana vid detta. Det är också i de grupperna man ofta ser svårigheter med just simkunskaper. 
 
Min poäng?
Jo, självklart ska vi ha könsblandade grupper, men i just idrott, och särskilt då det är simning på schemat, ser jag inget fel i att man delar upp könen. Inte när det nu visat sig, svart på vitt, att FLER lär sig simma!?! 
 
Jämnställd het - javisst, men måste vi verkligen se detta som en jämnställdehetsfråga? Och vilket "problem" ska vi angripa? Tjejers dåliga självkänsla? Ja absolut - men INTE i badhusen!!! 
 
That is my opinion!