förlossning i bil?

Sedan Sollefteå BB stängdes har 3 barn fötts på vägen till BB. En i ambulans, en i taxi och en i privat bil. Låter ju galet eller hur!?! Men: det viktiga är kanske inte att de föddes på väg till BB utan att de var friska?
 
Varje år läser man om barn som har "bråttom ut" och föds på väg till förlossningen. (har hänt många på motorvägen mellan Norrtälje och Danderyd tex) Skillnaden är att i Sollefteå är det helt nytt och man har "skrämt upp" de stackars blivande föräldrarna genom att dels skriva väldigt mycket kring det hela och även gått ut stort med "Kurser i förlossning i bil", där det känns som att man liksom redan har bestämt sig för att barnen kommer att födas i bilen. 
 
Jag menar inte att man ska föda barn i bilen, men jag menar att man faktiskt har oroat blivande föräldrar lite i onödan med allt det här. En förlossning tar ju ofta ex antal timmar och på den tiden hinner man, gott och väl, ta sig till den vårdinrättning man ska. Bor man långt ifrån får man ju ha det lite i åtanke, att man åker tidigare än vad man blivit informerad om. 
 
Att föda barn ska inte vara ett orosmoment och man ska absolut INTE behöva lägga en massa energi på att tro att man kommer att föda i bilen. Många av de som föds på vägen in skulle inte hunnit in oavsett om de skulle åka några mil extra eller inte. Jag menar alltså att dessa 3 födslar kanske ändå hade skett på vägen in, även om Sollefteå BB var öppet. Det kan vi ju inte veta. Och det absolut viktigaste är att mamma och barn mår bra. 
 
Jag är absolut INTE för att lägga ner BB-av delningar, men jag är inte heller okej med att man skrämmer upp blivande föräldrar på det här sättet. Att föda barn är det häftigaste en människa kan vara med om. Man oroar sig så mycket ändå, inför den nya situtationen, och därför tycker jag att det här har gått lite "över styr". 
 
That´s my opinion! 

Buzzar ett nytt bröd ifrån Pågen

Ja, häromdagen fick jag ett mail med kupong för att hämta ut ett nytt bröd ifrån Pågens. Det heter Pågens Leva. I dag häntade jag så hem brödet och nu har vi provsmakat här. Jag är lite skeptisk till då det är stora bitar av frön i. Tycker det blir lite jobbigt att svälja. Men själva smaken var helt okej. Tror dock inte att vi kommer försöka köpa det, då det inte var någon jätte-hit för oss. 
 
 

Flunsan kom även till oss

Ja, sedan igår har jag typ tusen knivar i halsen, feber och frossa. Även dotter F och pojkvännen D har drabbats. Dotter A började förra veckan. Så idag har vi gått omkring som zombies här hemma ... inte roligt alls!
 
Jag hade ju dessutom kursdag idag, men fick lov att stå över. Fick senare höra att två av våra kursledare vi skulle haft idag också var sjuka... det är verkligen så det är i Sverige i Februari ... sjukmånaden. 
 
Och mitt i alltihop kom mannen hem, och då var vi ju tvungna att ha någon middag, så han fick åka till Svanberga och hämta kebab/pizza åt oss. Smakar inget vidare just nu, eller rättare sagt så smakar det inte alls, vad man än äter, men var nog bra att vi fick i oss något i alla fall. I morgon åker han vidare till Gävle och det verkar som att han nu kommer få bo kvar där, och slippa köra 30 mil/dag. Är ju skönt om han inte är ute på vägarna nu då det tydligen ska komma snö som kan orsaka kaos på vägarna. 
 
Nu hoppas jag att febern ger med sig till i morgon så jag i af kan komma iväg och handla lite. 
 
Ha de´!
 
 
 
RSS 2.0