Man måste vara tillräckligt frisk för att orka vara sjuk ...

...ett påstående som är sååå sant! 
 
Vad har hänt nu då? Jo... det handlar om min arm/armbåge ... förra läkarbesöket fick jag ju svart på vitt av Dr att jag kanske inte kan återgå till jobbet i butiken, och att vi borde ha ett avstämningsmöte med FKassan, Dr, min Butikschef och så jag... så här har vi gått och väntat på en kallelse till detta. 
 
För en vecka sedan hade min kontakt på FKassan (vi kallar henne E) ringt mig och jag försökte ringa henne i fredags, då jag skulle till läkaren igen, men hon satt i möte.
 
Så jag åker till mitt läkarbesök och vi pratar då om att jag väl iaf ska arbetsträna innan jag ger upp mitt jobb helt, och så gjorde vi upp att vi båda skulle försöka få tag i E. 
 
Dr berättade också att han upplevde att FKassan dragit ner på dessa "avstäminingsmöten" och att läkarna får tillbaka intygen för att få dem mer detaljerade. 
 
Då jag kom hem ringde jag i alla fall E och fick tag i henne! Då sa hon att som det står i intyget just nu så ser de inte att jag kan fortsätta min sjukskrivning? Jag kan nämligen ta något annat jobb på arbetsmarknaden..? Sedan om det ens finns något sådant jobb ledigt, ja det bryr de sig liksom inte om. "Som det står nu i ditt intyg kan vi inte godkänna någon mer sjukpenning" ??? HUR tänker de nu??? Blir jag friskare i armen av att bli fattig? Eller ska jag tvingas gå till jobbet på heltid, fastän jag inte klarar av det? 
 
Och något "avstämningsmöte" var hon inte intresserad av??? "Ja, det kan ju din chef, läkaren och du ha, men det är inget som vi ifån Fkassan är med på..." Likaså frågade jag om arbetsträning, och det var de heller inte intresserade av att betala ut några pengar till ..? 
 
Ja, ni förstår säkert hur det kändes ... till saken hör ju också att jag inte är FRISK i armen ?!? Är inte det viktigaste att hitta vad som är fel och fixa det ??? 
 
Hur som haver ringde jag till Vårdcentralen och pratade med sköterskan där och hon suckade: "Ja, läkarna har ju sina direktiv om olika koder i intygen, men nu har Fkassan börjat tjata om att de vill att de skriver mer detaljerat i intygen... jag pratar med din Dr och om han behöver så ringer han upp, annars skriver han bara om det, så får vi se ..." 
 
Så just nu väntar jag på detta intyg och ser vad han skrivit. Sedan ska jag även lägga med en egen "lista" på vad jag inte klarar av (vilket jag ju har mer koll på än Dr)
 
Så ... fortsättning följer ...