0

Hektiskt!

Ja, som alltid är maj månad fullbokad med en massa evenemang av alla de slag. 
 
En sak som vi verkligen kämpat med är dottern A´s YKB-prov. Hon fick en 3:e chans igår, då hon var så nära förra veckan (hade 44 och skulle ha 48/60 för att klara sig. Men då kom pedagogmamman in i bilden och skrev ett eget prov på de olika frågorna så de kom lite mer "huller om buller" än de hon har i boken (där är det mer indelat typ: transport, hälsa, last osv) Och så traglade vi ... 
 
... och igår fick hon 58/60 - check på den !!!

Sedan fick hon även göra teorin för CE-kortet, vilket hon glömt bort mitt i all den här stressen över YKB´n, Men: Hon klarade även det - Check på den också!!!
 
Så: nu har hon alla sina körkort och kan ha roligt den  här sista tiden i skolan, fram till studenten. :) 
 
Själv går jag ju Försäkringsorganisatörs utbildningen hos Folksam, genom LO. En trevlig kurs som är 4 torsdagar efter varandra. Trevliga människor och väldigt givande då den är "tvärfacklig" och man får träffa andra i de andra LO-förbunden. 
 
Alltså: tänk så mycket jag LÄRT mig de sista 2 åren inom det här med fackrörelsen ... jag har verkligen sugit åt mig allt och tycker att det är väldigt roligt! Att värna för den "lilla människan" och hjälpa att sprida kunskap - det är fantastiskt! 
 
...låter nästan som att jag haft en religiös upplevelse ... *hahaha*
 
kramen hela dagen!
0

Man måste vara tillräckligt frisk för att orka vara sjuk ...

...ett påstående som är sååå sant! 
 
Vad har hänt nu då? Jo... det handlar om min arm/armbåge ... förra läkarbesöket fick jag ju svart på vitt av Dr att jag kanske inte kan återgå till jobbet i butiken, och att vi borde ha ett avstämningsmöte med FKassan, Dr, min Butikschef och så jag... så här har vi gått och väntat på en kallelse till detta. 
 
För en vecka sedan hade min kontakt på FKassan (vi kallar henne E) ringt mig och jag försökte ringa henne i fredags, då jag skulle till läkaren igen, men hon satt i möte.
 
Så jag åker till mitt läkarbesök och vi pratar då om att jag väl iaf ska arbetsträna innan jag ger upp mitt jobb helt, och så gjorde vi upp att vi båda skulle försöka få tag i E. 
 
Dr berättade också att han upplevde att FKassan dragit ner på dessa "avstäminingsmöten" och att läkarna får tillbaka intygen för att få dem mer detaljerade. 
 
Då jag kom hem ringde jag i alla fall E och fick tag i henne! Då sa hon att som det står i intyget just nu så ser de inte att jag kan fortsätta min sjukskrivning? Jag kan nämligen ta något annat jobb på arbetsmarknaden..? Sedan om det ens finns något sådant jobb ledigt, ja det bryr de sig liksom inte om. "Som det står nu i ditt intyg kan vi inte godkänna någon mer sjukpenning" ??? HUR tänker de nu??? Blir jag friskare i armen av att bli fattig? Eller ska jag tvingas gå till jobbet på heltid, fastän jag inte klarar av det? 
 
Och något "avstämningsmöte" var hon inte intresserad av??? "Ja, det kan ju din chef, läkaren och du ha, men det är inget som vi ifån Fkassan är med på..." Likaså frågade jag om arbetsträning, och det var de heller inte intresserade av att betala ut några pengar till ..? 
 
Ja, ni förstår säkert hur det kändes ... till saken hör ju också att jag inte är FRISK i armen ?!? Är inte det viktigaste att hitta vad som är fel och fixa det ??? 
 
Hur som haver ringde jag till Vårdcentralen och pratade med sköterskan där och hon suckade: "Ja, läkarna har ju sina direktiv om olika koder i intygen, men nu har Fkassan börjat tjata om att de vill att de skriver mer detaljerat i intygen... jag pratar med din Dr och om han behöver så ringer han upp, annars skriver han bara om det, så får vi se ..." 
 
Så just nu väntar jag på detta intyg och ser vad han skrivit. Sedan ska jag även lägga med en egen "lista" på vad jag inte klarar av (vilket jag ju har mer koll på än Dr)
 
Så ... fortsättning följer ... 
0

Äntligen 1:a Maj!

Efter de senaste veckornas april-väder är det nu skönt att Maj är här! Och precis som att vädergudarna vet om det så fick vi en solig härlig vårdag här. :)
 
Jag har fixat lite vid mina pallkragar. Fixat en hel del jord och tagit bort skräp i form av gamla löv mm Bubbiz har lagt lite döda näbbmöss här och där och dem är också borttagna nu...äckligt, men mest tycker jag det är sorgligt, de är så små ... 
 
I går vid brasan här utanför fick vi veta att Bubbiz även levererar näbbmöss till grannarna - alla ska få! ;)
 
Mannens ska tillbaka till jobbet i Köping och åker efter middagen. Men den kommande veckan är ju kort-vecka, så han kommer tillbaka redan på onsdag :) 
 
Själv ska jag till husläkaren i morgon igen och efter det till distriktssköterskan och lägga om såret. Tur man har frikort :) 
 
Under promenaden idag ringde dottern F och bad oss hämta Kajsa för hon haltar. Hon är inte öm, har inget sår och det är bara då jag försöker sträcka ut benet på henne som hon reagerar... får ge det lite tid så hoppas vi på att hon blir bra igen, utan större verkstad än vila.
 
Nu ska jag fixa lite korv stroganoff till middag.
 
tjing tjing!
 

Liknande inlägg