"Vi sätter upp en tid på 90 min, vilket är väldigt väääl tilltagen tid för detta ..."

Ja, så sa kirurgen då han träffade mig innan min gallstensoperation för 5 år sedan. 
 
Jag hade varit till akuten 2 ggr innan : Nyårsdagen och någon dag senare, blev inlagd i 3-4 dagar innan jag fick beskedet att min galla var inflammerad och inte gick att operera just då, utan man skulle vänta i 2-3 mån och sedan operera den. 
 
Det gick 2,5-3 veckor. Jag var till Formex-mässan och träffade Maria Montazzami, men kände att jag hade feber ... åkte hem och packade en väska och åkte in till akuten igen. (jag visste ju att jag skulle bli inlagd)
 
(syns inte att jag har feber kanske, men det hade jag)
 
Blev inlagd och det var alltså nästa dag som kirurgen kom in och pratade med mig.
 
Blev inrullad till operation och sövd. 
90 min blev hela 3,5 timmar!?! Det visade sig då de öppnade upp mig att hela magen var inflammerad och allt liksom "satt ihop", så det var väldigt svårt att operera bort den ... :(
 
Sedan följde några HEMSKA dagar! Den där gasen de använder ska ju ta sig ut och jag hade fruktansvärt ont i axlan och nacke och var väldigt "borta" de där dagarna. Ja, en dag kollapsade jag till och med och om inte sköterskan kommit in i rummet just då, ja då vet jag inte hur det slutat ... 
 
MEN DET GICK BRA !!! 
 
Efter några dagar fick jag åka hem och efter några veckor var jag mig själv igen. SÅÅÅ Skönt att den är borta och jag har inte haft några känningar av gallgångarna heller :) 
 
kramiz