Är det Birger tro?

Jag anser mig själv vara ganska "öppen" då det kommer till saker som vi inte kan förklara, övernaturliga saker. Varför skulle de inte finnas? Lika lite som vi kan bevisa att de finns - kan vi inte bevisa att de inte finns.
 
Och nu har det pågått en del märkliga saker här hemma ett tag ... saker som ingen kan förklara, och som inte bara upplevts av mig, utan flera i familjen och även utomstående har lagt märke till det. 
 
På nedre plan har vi en tvättstuga. Dörren dit är av det slaget att man liksom måste "trycka till" den lite extra för att den ska hållas stängd. Och eftersom vi lever med 3 hundar och 2 katter har vi alltid varit noga med att göra just detta, för vi vill inte ha djuren i tvättstugan, 
 
Men ... för några månader sedan började det att jag hörde någon nere i hallen, och sedan hur dörren till tvättstugan öppnades, och då jag gick ner så hittade jag ingen person men dörren till tvättstugan stod på vid gavel? "Jaja, det är väl någon som glömde trycka till den..." tänkte jag. Men: det här har upprepats, och ibland flera gånger/dag, och även då bara jag varit hemma och alla djuren varit ute???
 
När jag sedan började prata om det här med de andra i familjen så visar det sig att de också lagt märke till det, särskilt D har upptäckt det (och han är också väldigt "öppen"). Han har dessutom hört steg här uppe, på natten, då alla sover. Och så visar det sig att på sista tiden har dottern A sovit väldigt dåligt och har känt sig iakttagen i sängen, som om någon sitter och tittar på henne? 
 
En dag då jag var och fikade med vännen K så pratade vi om det här och hon sa att "det är nog någon som inte kommit vidare..." och i samma stund som hon sa det, då kom jag på att han som byggde vårt hus, Birger, dog för något halvår-år sedan. Han var smed och hans smedja låg där vi nu har tvättstugan. Kan det vara så att det är Birger som inte vill släppa sin smedja? Eller är det någon annan som vill oss något, och i så fall vad? 
 
Ja, vi får väl se ... fortsätter det måste vi nog ta hit någon som kan förmedla kontakt eller hjälpa denne "någon" till andra sidan. 
 
Vad tror ni?