0

Dag 3 - som ska vara jobbigast!

Ja, idag är det 3:e dagen på Ren kur och många upplever denna som den jobbigaste, dagen som de flesta "faller" på...men för mig går det som på räls. Jag har alltid tyckt att det är lättare att gå på ren kur än kombinerad med mat. Man slipper göra en massa val och det är nog det som tilltalar mig. Man kan inte "göra fel" helt enkelt.

Många som kommit till mig under åren har sagt att de "inte kommer klara av att inte få tugga" ... men vet ni, det sitter bara i våra huvuden, och vi tar gärna till detta som ursäkt, men alla som sagt så, och fortsatt kuren har sagt: "det är ju inte alls det man saknar" 
 
Min kropp har ju fattat det här med att äta sällan. Jag blir inte ens hungrig, utan måste "klocka" mig själv så jag kommer ihåg att ta min shake. Knasigt? Ja, jag veeet! ;) Och det gör också att jag kan senarelägga måltiderna. Den första försöker jag ta runt 11, och sedan vänta till 15-17 med drink nr 2, för att ha min 3:e kvar till kvällen, då suget gärna slår till. 
 
Ja, jag tuffar på och är sååå nyfiken på vad vågen kommer att säga på måndag morgon :) 
 
tjing tjing!
0

Dag 2

Ja, idag är det dag 2 och det känns väldigt "Hemtamt" det här. Man riktigt känner hur vätskan lämnar kroppen och det är en skön känsla. 
 
Många som kommer till mig och vill prova kuren säger att de "aldrig kommer att klara av att inte tugga", men det är verkligen något som enbart sitter i vårt huvud. När de sedan provat är det INGEN som sagt något om det, utan mer varit glatt överraskade hur lätt det är att inte få göra det :) 
 
På tal om det så har jag börjat fixa i hallen nere igen, för att kunna öppna upp min Cambridge butik igen. Jag ska ha något "erbjudande" i september vid nyöppning. Vet inte riktigt vad än, men det kommer nog lösa sig. 
 
Jag ska gå på ren kur fram till den 3/9. Då är vi bjudna på fest med mat, så jag tänkte äta lite. Men faktiskt så känns det inte så viktigt just nu. Kanske hoppar jag över själva maten. Vi får se hur långt jag kommit tills dess. Den 10/9 är det kräftskiva med grannarna och jag ÄLSKAR kräftor, men vi brukar bara äta det en gång per år, just på denna kräftskiva så det vill jag INTE missa. Får jag bara äta några kräftor där så kan jag fortsätta sedan. (det här är vekligen ett nytt tänk - för att vara jag :) )
 
kramen 
0

Dag ett på ren kur ...

Japp, i morse var det dags. Fram med vågen och måttbandet - jihaaaa! ...nej, så kändes det faktiskt inte, mer hopplöst och uppgivet, men så tog jag mod till mig och ställde mig på vågen och noterade både vikt och mått. 
 
En annan sak som jag slutat med sedan april är att väga mig varje morgon. Jag har gjort det i alla år, men det har inte varit så viktigt vad den "sagt" utan det har mer varit ett "kontrollmedel". Men de ssita månaderna har jag heller inte åkt berg-och-dalbana i vätska i kroppen. Så den har stått hyffsat still. Vilket alltså inte har hänt sedan 2008, på kur eller ej. 
 
Jamen tillbaka till min dag nu då! 
 
Som vanligt försökte jag dra ut på tiden lite innan jag tog den första shaken. En sak som hänt sedan jag började med dessa är att jag inte blir hungrig. Jag kan gå flera timmar utan att fylla på. Självklart inser jag ju att de thär inte är så sunt, men samtidigt så är det en fördel - då man inte vill trycka i sig precis "allt" och hela tiden :) 
 
Jag fixade den första shaken ... kakao är ju den enda smaken jag gillar (de andra kväljs jag av, och kan inte ens känna lukten av dem) Hällde upp den i mitt stora glas och tog första klunken ... åhhhh ... den gled ner i halsen, ner till magsäcken och det knädes som hela min kropp sa: "YES!!!" och den var SÅÅÅ GOD ! 
 
Så nu ser jag fram emot den här veckan!
 
Tjing tjing!

Liknande inlägg