man måste förstå ...

Ja, ingen har väl längre något tvivel om var jag står i flyktingfrågan, och en sak som jag märker är att bara för att man är "flykting" så ska man vara så förb...t TACKSAM över att man får komma hit till vårt land. Dessa människor är människor som du och jag. Lärare, läkare, busschaufförer, servitriser...och de hade alla ett gott liv innan deras städer bombades. Många av dem kommer säkert ifrån "överklassen" och hade en viss standard på sitt liv. Och tänk er då in i situationen att behöva lämna allt man äger och har, kanske till och med en hel del familjemedlemmar,släktingar och vänner, för att man måste göra vad man kan för att överleva. 
När de sedan, efter veckor/månader på flykt kommer till ett land och blir bussad till ett boende som är både skabbigt, trångt och rent av sunkigt... Ja, skulle DU vara beredd att bo så? Kanske för ett litet tag, men nog skulle jag känna mig lite missnöjd med situtationen. Inte så att jag skulle "klaga" kanske, men jag måste ju ha rätt att vara missnöjd, eller? Kanske har de inte heller förstått att detta är tillfälligt. Kanske tror de att det är så här de kommer att få leva resten av sina liv och då skulle jag absolut vara missnöjd jag med. 
Så innan man tycker att det är OTACKSAMT av dem att klaga så kanske man ska sätta sig in i deras sits och kanske kan man då faktiskt förstå lite av detta och inte bara tycka att det är "så hemskt att de inte är nöjda".