0

Ska det vara så här?

I dag är jag less ... less på min arm, less på all smärta. Är svårt att förklara, men t ex så gör det sk*tont bara att slå kortet på Ica´s kortterminal, eller att öppna upp ett kuvert. Ont att fota med telefonen, fastän ingen kraft behövs...det gör bara OOOOOOOOOOOOONT!!! 
Och ibland undrar jag (och idag är en sån dag) om det är så här det kommer att vara? Tänk om nästa operation inte heller hjälper, hur blir det då? Tänk om jag aldrig kommer att ha någon fungerande högerarm/hand? 
 
ja, som sagt ... ibland är jag bara så less på den här situationen, och idag är en sån dag ...
0

man måste förstå ...

Ja, ingen har väl längre något tvivel om var jag står i flyktingfrågan, och en sak som jag märker är att bara för att man är "flykting" så ska man vara så förb...t TACKSAM över att man får komma hit till vårt land. Dessa människor är människor som du och jag. Lärare, läkare, busschaufförer, servitriser...och de hade alla ett gott liv innan deras städer bombades. Många av dem kommer säkert ifrån "överklassen" och hade en viss standard på sitt liv. Och tänk er då in i situationen att behöva lämna allt man äger och har, kanske till och med en hel del familjemedlemmar,släktingar och vänner, för att man måste göra vad man kan för att överleva. 
När de sedan, efter veckor/månader på flykt kommer till ett land och blir bussad till ett boende som är både skabbigt, trångt och rent av sunkigt... Ja, skulle DU vara beredd att bo så? Kanske för ett litet tag, men nog skulle jag känna mig lite missnöjd med situtationen. Inte så att jag skulle "klaga" kanske, men jag måste ju ha rätt att vara missnöjd, eller? Kanske har de inte heller förstått att detta är tillfälligt. Kanske tror de att det är så här de kommer att få leva resten av sina liv och då skulle jag absolut vara missnöjd jag med. 
Så innan man tycker att det är OTACKSAMT av dem att klaga så kanske man ska sätta sig in i deras sits och kanske kan man då faktiskt förstå lite av detta och inte bara tycka att det är "så hemskt att de inte är nöjda". 
0

Ja, man undrar ju ...

... vet personen som har den här bloggen att det krävs att man skriver inlägg för att ha en blogg, och särskilt om man vill ha läsare/följare ? Jodå, I know... har bara varit så nere den sista tiden att jag inte känner att jag tillför något vettigt här ... vill ju inte tråka ut er med mitt gnabb lixom. 
Vad det är som varit så trist? Ja, det är ju den här jäkla armen som liksom "tar ner" mig. Det är tråkigt att bara gå omkring och ha ont och inte kunna göra något för att armen inte vill. 
Men nu har det hänt lite saker. Jag var till en ortoped i Täby förra måndagen. Det är han som tog fram den metod som jag är opererad med. Han berättade att oftast räcker det med den här operationen, men så finns det då dem som det inte gör det för och dem måste man operera uppe i armbågen. Så han ville att jag skulle prata med "min" ortoped (som tidigare jobbat där i Täby) och fråga om han eller Täby ska operera. 
Så jag ringde upp Norrtälje Sjukhus och fick en telefontid med Dr Steer. Han berättade att de inte gör den operationen i Norrtälje så det var liksom inget att välja på. Så nu står jag i operationskö - igen...
Och även om det ju är trist att behöva opereras igen, så känns det skönt att det HÄNDER något - äntligen. Då har jag en chans att kunna få ordning på armen igen - så nu är det bara att hålla tummarna! :) 
 
kram krma

Liknande inlägg