Om jag var flykting...

...och kom till ett främmande land, där jag ville lära mig språket så fort som möjligt och liksom "ge tillbaka" till det nya landet, så skulle jag inte bli glad om de bussade mig ut i tex regnskogen, där jag aldrig varit tidigare. Många tycks glömma var dessa människor kommer ifrån. De har inte någon skog - de har sand. Vår skog kan verka väldigt farlig i deras ögon, och därför vill de inte bo där. Många skriver på tex facebook att de är "otacksamma", men är de det? Är det inte tvärt om? De VILL vara i vårt samhälle och integrera med oss - så fort som möjligt. Då är man väl inte otacksam? 
Barnen/ungdomarna som kommer lär sig språket fort, och är ambitiösa i sina studier. Ja, ofta är de ju mer diciplinerade än våra egna barn/ungdomar då det gäller studierna. 
 
Jag vill se dem som en tillgång, och vägrar se dem som en kostnad. Man måste tänka på att de faktiskt är helt vanliga människor, som du och jag, som fått lov att bryta upp från sina hem, släktingar, vänner, jobb, skola, ja hela deras forna liv. Till det hör ju också allt de tvingats se i sitt hemland, kriget, alla hemskheter som fått dem att besluta sig för att lämna sitt land. Och sedan flykten, som sällan varit odramatisk... 
 
Jag hoppas att fler kan tänka som jag !
 
kramen