Upp och ner ner och Upp...

Ja, i fredags var det så dags för att begrava vår "gammelmomor Rut" (mannens mormor) i Häverö Kyrka. Då hon ju var 98 år och 361 dagar så var det inte så många som satt på vänstra sidan i kyrkan, då vännerna gått bort genom åren. 
Det jag tycker är jobbigast på en begravning är att se alla runtomkring mig ledsna, och även att lämna kyrkan och lämna kistan kvar, det känns så slutgiltigt: "går jag ut genom den där dörren så är ögonblicket förlorat då går det inte att backa bandet ... "
Begravningen var fin och efteråt samlades vi i Hallstaviks församlingshem där det bjöds på landgång och tårta, och många goa skratt blev det, en del tårar och berättelser ... en riktigt mysig stund. 
 
På kvällen hände ju det fruktansvärda i Paris, och ingen gick väl oberörd av det. Hela fm igår hade vi nyheterna på och följde händelseförloppet i jakten på förövarna samtidigt som dödssiffran steg. Och fler lär dö, av de skador de fått. :( Det här är ju "vardag" för folk som bor t ex i Syrien, övriga Afrika det är det här de lever med dagligen men då det händer i Europa kommer det så mycket närmre.
 
Hela dagen igår fixade jag med smörgåstårtor, som jag fått en beställning på - trodde svärsonen som fyllde 20. Han och dottern F skulle ut och äta på kvällen, i stora staden, men först måste de fika på dotterns jobb, vilket de gjorde, och då de satt där upptäckte dottern att hon "glömt" hans present, men efterso dottern A var I Norrtälje kunde hon köra dem hem för att hämta den ... 
 
Det som i själva verket hände var att här hemma hade vi dukat upp till fest, blåst upp ballonger som satt i taket, samlat vänner och familj, och vi stod och lurpassade inne i deras rum, och då de kom in började vi sjunga "Ja må han leva" och han hade verkligen inte anat någonting!!! Han blev SÅ glad !!! Vi var 16 personer och vi åt smörgåstårta, till kaffet blev det hans favorit: Kladdkaka med soyagrädde. Sedan blev det Party här hemma med både alkohol och drickaspel med kortleken innan de begav sig in till Norrtälje. Där hade de köpt sig ett "VIP-bord" och alla var sååå nöjda med kvällen då de ramlade in här vid 05-tiden i morse ... :) 
 
Så det var verkligen en lyckad överraskning på hans 20-års dag! 
 
I dag däremot har det gått på låg fart här hemma, till och med Bubbiz har varit sömnig. 
 
Bästa Karina och dottern M kom förbi på en fika, och efter det har vi bara slappat här hemma ... en riktig "dagen efter" alltså... :) 
 
Så ja... helgen har verkligen varit både upp och ner!
 
Men nu är det snart ny vecka!
Puss