0

Gan cao och jag

Alltså, i torsdags var mannen hemma ifrån jobbet för han hade feber och var jättesjuk. Det höll i sig hela helgen och han var nog inte riktigt kry men åkte och jobbade igår i af. 
I dag kommer dottern F hem tidigare från jobbet för att hon hostar och är förkyld ... 
Min operation är på måndag och tills dess får jag INTE bli sjuk - då måste vi skjuta på operationen och det vill jag INTE nu då jag är inställd på att göra den innan jul...
 
Så kom jag på att min kära Eliza gett mig några små träbitar som ska göra underverk då man känner att man börjar bli krasslig. I dag har jag känt av lite i halsen så jag tog och kokade vatten och stoppade i de där träbitarna. Så nu har jag druckit 3 koppar med denna rot i, som jag nu vet heter Gan Cao. Den ska vara bra för mycket: mensvärk, trötthet, magsår osv osv 
 
Finns att köpa på kinabutik
 
 
0

Stackars min man ...

...  han har fått utstå mycket häckel de sista dagarna, inte bara utav mig verbalt utan även här i bloggen och på facebook, men jag tänkte bara säga att det verkar som att han klarat sig igenom den här dödliga influensan och är på väg tillbaka igen (efter att ha sett ljuset så klart ;) ) 
Själv har jag snorat väldigt mycket och det verkar bli mer och mer samt att jag sitter här och fryser...måtte det inte vara influensa, eller om det är det så är det ju bara den vanliga (som drabbar kvinnor o barn) så då får vi hoppas att den är över innan nästa helg. Jag vill INTE behöva skjuta på operationen.
 
Dagen har annars varit lugn och skön. Till middag blev det plankstek och det är ju alltid uppskattat. Jo, så pass att dottern A med pojkvännen S kom hit och åt med oss, innan de drog tillbaka hem till S igen :) 
 
Nej, nu blir det till att skruva upp värmen på värmemadrassen i sängen och försöka sova lite innan det är söndag (för visst är det samma dag som då man klev upp som då man går och lägger sig? ).
 
sov gott!
0

Den manliga influensan...

...ja, ni vet: "Det finns en vanlig influensa, som drabbar kvinnor och barn, och så finns det den dödliga influensan - som drabbar män" Precis DEN har slagit till på mannen. Han som typ har 1 sjukdag på 5 år har nu varit hemma i 2 dagar. 
 
Jag som kvinna kan ju inte förstå, det bara är så.
 
Hur många är vi inte som haft influensa, legat i pyjamas, men fått masa oss iväg och lämna och hämta på dagis, sköta inhandlingen av middag osv
 
Är man man är detta helt UTESLUTET. (nu har vi ju inga små barn längre så han behöver inte göra något sådant) Men hur många pust och stön kan det komma på en minut ifrån en och samma människa??? Jag bara undrar?
 
Så här 9 dagar ifrån operationen så vill jag INTE bli sjuk. Jag vill INTE behöva skjuta på den nu, så jag försöker hålla mig på avstånd. 
 
...och vi får hoppas det här är något som går över fort - både för mannen, och för mig ! :)
 
kramen

Liknande inlägg