Hur är det möjligt?

Det fanns en tid, för 12 år sedan närmre bestämt, då vi levde compact living ... 2 vuxna och 2 barn (tills de var 5 och 7 år) i en 3:a på 75 kvm. Lilla rummet fick bli "kontor" (och Tupperwarelager), det större sovrummet hade flickorna som sitt, och föräldrarna hade sängen i vardagsrummet. Det gick, även om det väl var "så där" att sova i vardagsrummet...
 
Men sedan flyttade vi. Huset som vi köpte var 163 kvm och OJ - vad STORT det kändes !!! Nu är det inte så att det är 163 kvm "boyta", då det finns ett ganska stort förråd, en tvättstuga och en stor hall på nedervåningen(som nu är Cambridgebutik sedan 2009), men ändå - det kändes fasiken som ett SLOTT då vi flyttade hit.
 
Ja, nu har det gått 12½ år och "barnen" har blivit stora, och även förökats med en svärson. Så nu är vi alltså 5 personer på denna yta. Men: Helt plötsligt känns det som att huset krymper mer och mer för varje dag som går, och helt plötsligt är jag där igen - i compact-living-tänket: "Hur kan vi göra för att få plats med alla prylar utan att det liksom väller över?" 
 
Att de 2 äldsta måste tänka så, det kan jag ju förstå då de lever på ca 13 kvm och ska få in alla sina kläder osv där, men vi andra? Jag tycker det är prylar ÖVERALLT och det är svårt att försöka hålla det undanplockat och så där fiiint som jag VILL ha det runtomkring mig för att må som bäst ... HUR kunde detta hända??? VAD är det eg som hänt? 
 
Helst av allt skulle jag vilja tömma hela huset och liksom "börja om" igen, men det säger ju sig självt att det går ju inte... men jag har verkligen börjat plocka igenom alla saker - men det kommer ta flera år innan jag är klar, i af känns det så...och jag försöker slänga det vi inte behöver osv, men det är inte så himla lätt ... *PUH* Bara förrådet skulle behöva tömmas och "göras om". (där har vi t ex 4-5 säckar (!) med kuddar - som ska vara i pallsoffan på altanen, och de TAR PLATS ... och allt Tupperware , som jag skulle behöva sälja ut ... *SUCK*
 
Och mitt i allt det här sitter jag ju med min onda arm och det är så MYCKET jag skulle vilja/behöva gå igenom, så jag vet inte VAR jag ska börja ..? 
 
Ja ni ... vad gör man ? 
 
kram kram