5 dagar

Ja idag har det gått 5 dagar sedan operationen i måndags.
Vi kom dit i tid och jag blev inropad nästan på en gång. Käre maken stannade i väntrummet. Ortopeden hade sagt att det skulle ta 20 min, men jag tänkte att "Han vet ju inte hur jag fungerar" och hade räknat med 40-45 min. 
Först gick vi in på hans rum och han ritade en pil på armen och skrev några bokstäver. Sedan visade han mig till omklädningsrummet där de lagt ett "Snygg-kit" åt mig: dessa supersexiga operations-stayups, ett hårnät, tossor till fötterna och en mörkblå kimono av papp ... WOW ! Kände att jag såg superbra ut i dessa ;) 
Sedan satt jag i ett litet väntrum en stund, tills en sköterska kom och hämtade mig och visade mig in i operationsrummet. Där jag fick lägga mig på en brits med armen rakt ut (eller i af så rakt jag nu kunde med den) Sedan tvättade de och då otropeden kom in sattes ett skynke upp så jag i af skulle slippa se eländet.
Han la bedövning och lovade att jag skulle få mer om det behövdes. Sedan spändes en manschett åt supertight på överarmen, och så spände de åt någon slags gummilinda runt handen och underarmen, allt detta för att det ska bli ett tryck, så att de kan se ordentligt. 
Gummilindan togs sedan bort och så började hela härligheten. Jag försökte tänka mig bort - långt bort, men så fort jag försvann bort var sköterskan där och antingen ställde frågan: "Går det bra Jenny?" eller något annat som krävde att jag svarade ... och vid ett tillfälle fick han faktiskt lägga lite mer bedövning. 
Jag kände ju att de höll på, men värst var faktiskt LJUDET då han skrapade mot benet i armen och rätt som det var sa han:"Och den här lägger vi i skålen..." följt av ett litet "plick" då "saken" nådde botten av skålen. Jag svär: Jag vill absolut INTE ens tänka på vad det var !?! YUK!!!
 
Och: Efter 45 min var jag ihopsydd och fått ett hårt bandage på armen. Fick ett papper där det står att jag ska ta stygnen efter 14 dagar hos distriktssköterskan, och fick byta om och knalla ut till maken. :) 
 
Samma procedur som vid förra op gällde: Handen högt i 24 timmar. Så jag parkerade i hörnan av soffan med armen på armstödet. Och där satt jag hela natten. 
 
Jag har mer ont nu än förra gången, men jag tror att det också beror på att man nu skrapat i armen och lösgjort muskelfästet. Känns som att det är lite mer "grottande" den här gången än då de förlängde senan (genom att göra små hack iden så den kunde "förlänga sig själv"). 
 
I dag har det börjat klia - REJÄLT!!! Vet ju att det beror på att det läker men man kan ju bli GALEN av det. Har i af bokat tid den 14:e kl 9.00 för stygnborttagning. Då får vi se hur det ser ut - spännande !!!
 
Skönt att det är gjort i alla fall och nu håller vi tummarna för att det fungerar och att min arm blir sig själv igen!
 
kramen