Köpa eller leasa?

Ja, det är dags att bryta en era ... min Mitsubishi Galant - tid är över... jag är ju inne på min 4:e silvergrå varav 3:e -02:an ... Jag älskar min bil, men inser ju att det är dags att gå vidare. Jag vill även slippa den här ångesten för hur många fel den kommer att ha och hur det ska gå med besiktningen osv osv 
 
Började titta på en Kia Ceed. Varför vet jag eg inte, utan det bara blev så att jag föll för den, men givetvis måste jag provköra en först. En sak som jag i af vet är att min nästa bil ska bli VIT. Tycker det ser så fräscht ut, och när jag nu kan välja så varför inte..? 
 
Sedan kom mannen och la fram en idé för mig om att vi kanske ska leasa en bil? Först sa jag blankt NEJ, jag ska minsann KÖPA mig en bil, den ska vara MIN.
 
De bilar jag tittade på på Blocket ligger runt 100 000 kr och är från 2010 och framåt. Men fortfarande: Jag har aldrig ens suttit i en Kia ceed så vad vet jag om den? 
 
I dag fick vi med ett reklamblad ifrån Kia med morgontidningen. Där stod det att de har "Öppet hus" i helgen och där stod även en del om "36 månaders privatleasing".Och även om jag sa så där blankt nej, så har mannen sått ett litet frö i min hjärna.
 
Fördelarna är att man har en sprillans ny bil med försäkring, service (det är ganska mycket pengar), och assistanceservice som ingår i priset.. Priset ligger runt 3-3500kr/mån och efter 36 mån lämnar man tillbaka den. Då står man förvisso utan bil, eller så väljer man att förnya och ta en ny leasingbil i 36 mån till. Kanske är det här inte så dumt i af? 
Men, fortfarande: jag har inte suttit i en Kia Ceed än ...
 
Så: I helgen är det mannen och jag som åker till Kia för att provköra en Kia Ceed och sedan får vi ta det därifrån! 
 
kram kram