Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra så mycket mer ...

Dottern F och svärsonen D åkte ner till Kos i fredags. VI hade ju hört att det var mycket flyktingar där och flygbolaget (Thomas Cock) erbjöd att man fick ta med sig ett kolli a´20 kg med förnödenheter. Nu fick vi "bara" ihop en väska ...
 
 
Det tog inte många timmar förrän jag fick detta sms ifrån dottern: 
 
"Asså det är sjukt mamma
Det är så många flyktingar
Med spädbarn
De sover på marken
Det gör ont i mitt hjärta ..." 
 
De hade delat ut frukt och vatten till dem på stranden. Nästa dag gick de dit med innehållet i väskan: 
 
 
Flyktingarna bor på stranden, i tält i bästa fall, eller direkt på backen. Barnen leker i vattnet i de flytvästar de hade på sig då de kom i gummibåt ifrån Turkiet. Barn i flyktingläger är utsatta, mer om det kan du läsa här: Rädda barnen
 
 
Svärsonen skrev detta på sin facebook om bilden ovan:
 
"En bild tagen från stranden på Kos. Det ni ser är bitar av en trasig båt, flytvästar, trasiga skor och kläder efterlämnad från en grupp flyktingar tidigare i veckan. Hela stranden längst Kos är full av detta och allt de vill är att få sina papper så att de kan ta sig vidare till Athen och därifrån in längre i Europa. Igårkväll satt jag och Felizia på hamnens brygga och en kille i 25års åldern kommer och frågar om vi mår bra. Han visar med sina händer att han är jättehungrig och gör vad som helst för lite pengar. Tyvärr hade vi inte alls mycket i väskan men vi gav honom allt vi hade vilket var 2 Euro. 20 jävla spänn och han blir dölycklig och får för sig att massera oss? Han säger om och om igen att han vill jobba för dessa 2 Euro men vi säger att han inte alls behöver och att vi är jätteledsna över situationen. 20kr för oss är ingenting men de räddar en dag hos dem. Han var pakistanie som har flytt från ISIS i Syrien med sin familj via en båttur från Bodrum som tog 4h i en liten uppblåsbar båt som vi köper på leksaksaffären för 50:-. Han sa att han hade inga vänner kvar bara lite familj och nu ska han försöka klara av dagarna där utan mat och sovplats sen vidare till Italien och slutdestination München, Tyskland. Det gjorde så jävla ont att höra allting och de är då man verkligen förstår hur bra vi har det i Sverige. Sluta klaga på att de jobbigt att gå till skolan, sluta klaga över vad som serveras på matbordet varje kväll, sluta va stressad över hur ni ser ut, sluta va stressade över allting! Det är helt sjukt hur jag ser människor här ute som bara går förbi en familj som har ett spädbarn som sover på trottoaren i 35 grader. Visst kan man inte göra så mycket och visst är de mycket som också gör skillnad och ger dom vatten/mat. Men mer som inte gör någonting och jag blir sjukt besviken på mänskligheten så att de är riktigt jävla pinsamt. Så ni där hemma kan väl skicka iväg en slant via röda korset eller andra organisationer som försöker ta hand om detta? Vore ju superbra eller hur? "
 
Så nu har vi startat en insamling som riktar sig till dessa barn och snälla snälla gå in och ge en slant! Det behöver inte handla om mycket (tror lägsta belopp är 50 kr, något som många lägger på tex chips en fredag för att nämna något)
Insamlingen hittar du här:
 
Höökarnas insamling  - hos rädda barnen. 
 
Dela gärna detta inlägg eller länken till insamlingen så vi kan bli många som hjälper just dessa barn. Insamlingen pågår till den 31/12-15 så vi har tid på oss, och det ska bli roligt att se hur mycket vi kan få ihop!?!
 
Den här resan har varit omskakande för mina ungdomar - det är en helt annan sak att se detta "på riktigt" på plats, mot för att följa det i tidningar och i nyheterna.
 
kram kram