Hundliv

I dag fick vi besök...av bossan Enzo, som är Tufflas helbror. Så då hade vi FEM svarta hundar här på tomten ! :) Är alltid så mysigt då "mina valpar" kommer "hem" och hälsar på, är så himla nöjd över mina val till valpköpare.
 
Maja, har ju fått bytt namn till Stina (som hon hette då hon bodde hos oss) och i dag la jag ut en annons på Blocket. Jag har fått 3 svar, 2 väldigt inressanta och 1 halvintressant. Tyvärr lämnade inte den första sitt telefonnr så jag har försökt maila henne, men om jag inte får tag i henne så är det ju som det är. Det som är intressant med just henne är att hon har haft en bordercollie/schäfer blandning som hon själv nämner som "stressad och stissig" så jag tror att hon kan ha rätt "energi" för Stina då hon vet vad det handlar om.
 
Stina kan ju morra ibland, och även nafsa efter en, och då gäller det ju att man står kvar och inte blir rädd eller arg. Lugnt och metodiskt får man helt enkelt visa henne till rätta. 
 
Tex så morrade hon åt mannen och nafsade efter honom då han försökte säga till henne. Då ställde han sig helt sonika med sidan mot henne och liksom "lutade" sig mot henne, helt tyst och lugnt. Hon tog till slut 2 steg åt sidan och han följde efter ... och då vek hon nästan direkt och gick iväg och gjorde något annat. Det är just det här lugnet jag måste hitta hos hennes blivande ägare. ( I hennes tidigare familj hade visst mannen sprungit då hon nafsade efter honom, så hon hade jagat honom ... snacka om att hon "vann" den fighten! Men det är väl kanske inte så lätt om man inte är hundvan att vara så lugn om en hund nafsar efter en)
 
Jaja, då jag kom hem ifrån affären och hade köpt Grisöron och Stina kom fram till mig så tände Kajsa på alla cylindrar hon bara har...vilket LIV det blev !!! Dottern A och jag gjorde vad vi kunde för att få isär dem. Grejen är den att Stina nu mötte upp Kajsa och INTE ville vika ner sig ... så det slutade med 2 små hack i örat för Stina, men det var inte djupt så vi tvättar rent det och så får det läka av sig självt ... och DÅ - i den stunden - kändes det som en lättnad att jag fått några napp på annonsen, faktiskt. Vi måste få tillbaka dynamiken i vår flock och slippa gå som på nålar här ...
 
Utbrytar - Stella hade kommit på att hon kan putta upp kompostgallret som vi satt för hålen i det gamla nätet i staketet och kunde klämma sig under där !!! Jag tror jag blir TOKIG !!! Hon har för mycket verksamhet i sin hjärna för hennes eget bästa...*haha* så nu har jag satt galler även ifrån utsidan och försökt få fast det så hon INTE ska kunna trycka upp det  - wish me luck!!!
 
Ja, det var den här dagen ... mycket hundar blev det !
 
kramen
 
http://www.blocket.se/vi/56042858.htm