0

Återbesök

I morgon ska jag till min Dr igen. Blir spännande att se vad han säger. Har ju gjort 2 koller av nerverna och de är helt okej, Skönt, men hade ju också varit enklare om det varit något fel med dem...men nu är vi tillbaka på ruta 1 och troligast ÄR att det är en "Tennisarmbåge" i alla fall. 
 
Läkaren på Sophiahemmet tyckte att jag skulle prata med min läkare om en operation av armbågen, och även om det inte är kul att bli opererad så känns det som att det skulle vara ett bra alternativ då det i af finns ett "slut" på eländet på så vis. Operationen tar ca 30 min och man är vaken under lokalbedövning, så det låter ju inte heller så dumt, eller vad tycker ni? De frilägger då muskelfästet och skrapar bort ilte under, och de flesta blir helt bra efter denna operation. Kanske tycker min dr att det gått för kort tid än, för en operation, men jag blir snart GALEN av att gå sjukskriven och inte kunna göra något pgr av den här värken...
 
Så vi får se i morgon vad han säger, min Dr...?
 
tjing ting!
0

Hur motiverar vi våra ungdomar

...till att de ska gå vidare och plugga på ett obligatoriskt gymnasium? Ja, just nu florerar att facebook-inlägg som en storbloggare skrivit idag och där får vi lära oss att det är "sosse-fasoner" att "tvinga och lagstadja" om saker och ting.
 
Sveriges skola ligger i botten då vi jämförs med andra länder och jag tycker det är tydligt att NÅGOT måste göras! Men givetvis kan inte heller gymnasielinjerna se ut som de gör idag. Det måste finnas ett alternativ även för den som är "skoltrött", något som intresserar även den individen att plugga. MEN: Detta "problem" kommer ju bara finnas de första åren - sedan är det ju liksom "som det är" att man läser på högstadiet och sedan gymnasiet och sedan väljer man jobb eller högskola/universitet/vidare studier. Då kommer ju ingen tycka att det är något "konstigt" med det, för det är "så det är"... 
 
Det tar alltid lite tid att göra en sådan här förändring, men i slutändan så tror jag att det kommer vara bra för Sverige och för våra elever. 
 
Jag har själv en dotter som precis gått ut, hon gick  Musikallinjen som är högskoleförberedande, och det var tufft att klara av det. Sedan har vi den yngre dottern som nu går fordon  - en yrkesinriktad linje, som alltså INTE ger henne behörighet att gå vidare på högskola. Och: De båda har vänner som inte kom in på gymnasiet, och hur ska de kuna konkurrera om jobben, med dessa som pluggat 3 år till? De är för unga för att få jobb. Jovisst, någon kanske har tur att hitta ett, men de flesta arbetsgivare idag vill ju se att ungdomarna har gått ut gymnasiet. Så egentligen skulle man kunna säga att gymnasiet redan är "obligatoriskt". 
 
Jag tror på den här idén och hoppas att vi om några år kan se att våra studenter har höjt sin kunskapsnivå, men självklart måste man också göra om gymnasieskolan, så den passar alla. 
 
1962 blev 9 år grundskola obligatorisk, och jag kan tänka mig att det fanns de som undrade: HUR SKA DET GÅ?  ...även då...
 
Ja det är så som JAG ser på det hela i alla fall. Bra eller dåligt, det åsterstår att se! :)
 
 
1

Galet eller vad?

Svärsonen gick ju ut gymnasiet i våras (precis som dottern) och anmälde sig till Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Efter tre månader skulle de hjälpa honom med någon form av sysselsättning som praktikplats eller utbildning... sure! Nu har de där tre månaderna gått och han gick dit igår.
 
Men ... då var det så att under 2 dagar i somras hoppade han in och "jobbade" på ortens 4H-gård - och detta gör att den här 3-månadersperioden flyttas fram och gäller ifrån efter dessa dagar ??? Alltså: Han hade inget fast jobb, inte ens ett vik, utan hoppade bara in och jobbade några timmar då de behövde folk, för att få lite "fickpengar", och då räknar de det som att han haft JOBB och började sin arbetslöshet dagen efter detta???
 
Det hade alltså varit BÄTTRE ATT INTE JOBBA något, och hade vi vetat detta - ja, då hade han givetvis avstått dessa pengar. 
 
Helt sjukt - tycker jag! Vad tycker ni?
 
kramen

Liknande inlägg