För att jag kan!

I dag, den 25/5 har det varit EU-val. Då jag först fick mitt röstkort tänkte jag: "vad fasen har det med mig att göra?" Men ju närmre det kom desto "viktigare" kändes det för mig att delta. Man kan delta på många olika sätt... ett är att rösta blankt. Ja, då har man ju inte röstat på något, men ändå visat att "Jag är med!" Man kan även välja att rösta på "det man alltid röstat på" av mer traditionella skäl... eller så gör man som jag: Man väljer med hjärtat, vad som berör just MIG här och nu :)
 
Jag gjorde någon valbarometer på nätet och insåg under frågornas gång att något som verkligen berör mig är djurhållning och hur de andra EU-länderna hanterar sina djur. Kan väl säga att för kanske 10-15 år sedan hade jag inte brytt mig särskilt mycket om hur dessa behandlades, då var det viktigare hur och vad som ska hända i skolvärden... för det var där jag var just då!
 
självklart finns det många andra frågor som ska upp, men jag tycker det här är de som berör mig här och nu...och då blir det så här. Sedan får vi se vad röstningen ger i det stora hela...
 
Man "byter intressen" med tiden...först var det ... ja, jag vet inte, en slentrianröst kanske, sedan blev det ju barnomsorg och skola...och nu djurhållningen mm mm Förr kändes det som att man liksom höll fast vid ett och samma parti mycket mer än vad man gör idag. Då var man en "svikare" om man skulle få för sig att rösta på ett annat parti. Men man är i olika stadier i livet hela tiden, olika åsikter är viktigare än andra just för MIG och det är nog det som är den stora skillnaden idag, och det är viktigt att man inser att det. 
 
Men huvudsaken kände jag var att jag faktiskt stod upp för alla kvinnor som lever i länder där de inte får rösta. Hur fräckt vore det inte - gentemot dem- att inte ta vara på chansen att få vara med och säga vad man tycker? Om vi inte röstar och visar att vi alla är lika värda, hur ska man då motivera sin rösträtt? Varför ska vi ha den om vi nte tänker delta?
 
Nej, för mig är det inte viktigt HUR du röstade - bara du gjorde det !!!

Tack o hej!