0

jobbhelg

I morse vaknade man ju upp till något slags snöblask, som försvann väldigt fort, och så en himla storm - men det är ju bra, för då blåser det torrt fortare. 
 
Jobbade 9.30-16.15 idag, och det var roligt. I dag vara andra dagen i rad som en av mina gamla tupperwarevärdinnor kom förbi inne i butiken och talade om att de saknar mig : "Det går inte att hitta någon som är som du!" Alltså: blir man GLAD I HJÄRTAT eller ??? Och, så börjar ju tankarna mala, för JAG saknar ju dem också. Men OM jag skulle börja sälja igen, ja då blir det ju inte alls på de nivåerna som jag gjorde förut, utan kanske 1 demo/vecka, och det är ju frågan om jag fixar det? Pratade faktiskt med famlijen vid middagsbordet och jag sa: "Men om jag skulle ha en demo i veckan så tjänar jag ju inte så mycket pengar..." varpå mannen klokt sa: "Nej, men är det därför du skulle göra det då?"
Och nej, där hade han ju en poäng! Jag skulle gra et för att jag tycker att det är så obota roligt och att jag trivs med det, och sedan skulle de pengar jag tjänar vara en "bonus"... ja, jag är kluven ... funderar ett tag till ... :)
 
I dag åt vi stekt fläksytterfilé, rostade rotsaker, blandsallad och en gräddfilssås, och så åt familjen potatisgratäng till också, men den skippar jag. Var gott i alla fall. Jag hade faktiskt bara gått upp 0,5 kg sedan igår,så nu hoppas jag att det snart kommer ett minusresultat igen. :) 
 
 
0

Ätit mat!

Ja ni ... idag var det så dags...den första måltiden med fast föda sedan den 2:a januari. Vågen stod på -17,3 kg i morse, och jag vet ju att jag nu kommer samla på mig en del vätska, men vi får se i morgon bitti om jag deppar ihop helt eller ej ... 
 
Maten var god, men det kändes lite konstigt att äta faktiskt, överskattat på något vis ... ;)
 
 
 
Har haft en "smaldag" idag då jag fick på mig mina favvojeans igen + en del blusar som jag köpte innan jul, men inte kunde ha då, och glömde lämna tillbaka dem ... men nu har jag lite "nytt" alltså! :)
 
Nu blir det Let´s Dance och min kvällsshake innan sänggående ... 
 
Kram kram
0

Hur ska jag tolka detta?

I natt drömde jag. Ibland är ju drömmar liksom mer "verkliga" än andra gånger, och den följer liksom med en upp ur sömnens djup till det vakna tillståndet och det känns som att det liksom hänt...
 
Min pappas morfar byggde sig ett hus, på Urö. Ett hus på en egen halvö, med eget badberg, båtbrygga och en helt fantastisk utsikt ut över Tomtviken, strax innan Vettershaga i Roslagen. Här växte min farmor och hennes bror upp, och då deras föräldrar lämnade jordelivet bestämde de sig för att farmor och farfar skulle bo på nedervåningen och pappas morbror Göte med fru skulle bo på övervåningen. Så var det då jag var liten, och då byggdes även huset ut så att de skulle kunna bo där permanent. Tyvärr dog Göte ganska ung, men hans änka blev kvar på övervåningen. Jag ÄLSKAR Wattskär, som stället heter. Finns INGEN annan stans som jag mår så bra, som då jag sitter på det varma berget och lyssnar på vågorna som slår in mot strand... 
Då farmor och farfar dog (1991) ärvde då min pappa och min faster undervåningen, och pappa sa upp sin lägenhet och flyttade dit permanent. Även vi hade det lite som "sommarbostad" och med endast 15min hem var det ju väldigt bekvämt. 
Den dagen jag gifte mig (5/6 1993) var det så självklart att vi skulle ha vår bröllopsfest i pappas trädgård i Wattskär. Det blev verkligen en lyckad kväll. Och då dottern F föddes (1995) bodde vi där ute i flera veckor.
 
Tyvärr så blev pappas "moster" gammal och hennes 3 söner behövde pengar, och till slut ville de driva igenom en försäljning, detta var 2002. Jag var i upplösningstillstånd. Har väl aldrig köpt så många trisslotter som jag gjorde då, men tyvärr...blev inte några 5 miljoner till mig, och till slut såldes Wattskär. STOR SORG i vår familj och där slutade jag vara "släkt" med den andra sidan av farmors släkt. "Släkten är värst" och det ligger en del i det, tyvärr. 
 
Wattskär såldes till ett ugnt par, som bor i Tyskland. De skulle alltså ha det som "sommarställe" ??? 20000 kvm tomt som måste skötas om, rabatter fulla med pioner och andra blommor ... och de skulle bara vara där några veckor varje sommar??? Helt galet!!! De var inte ens trevliga!?! Kändes inte alls bra att lämna över farmors arv till dessa, och än i dag åker jag förbi där och "tittar till" stället med en klump i halsen. Hade jag pengar skulle jag åka dit och köpa tillbaka det - till vilket pris som helst, men riktigt så enkelt ÄR det ju inte ... då jag inte har de pengarna ... 
 
Hur som helst. I natt var jag där. Eller rättare sagt vi var där, jag, mannen och pappa. Och då vi kom dit stod dörren öppen, i regnet. Den hade svällt upp, huset såg helt öde ut och var sååå nedgånget. Såg inte ut som att någon varit där på flera flera år och ingen hade brytt sig om att ens kolla till det ..? Alltså, det var bara en dröm, men OJ vilken SORG jag burit med mig idag ... farmors hus ... :( 
 
Alltså, det är ju inte sant. Huset står förvisso övergivet mesta delen av året, men de är ju där på somrarna... men det kändes så verkligt ..? Kanske var det farmors ande som ville få mig att tänka på Wattskär igen, och kanske är det dags att åka förbi där och se så allt "står rätt till", vad vet jag? Jo, så får det nog faktiskt bli, så jag får lite ro i själen igen ... :) 
 
Men visst är det lustigt hur vissa drömmar faktiskt etsar sig fast i ens hjärna, och känns så verkliga? 
 
kram kram

Liknande inlägg