0

För sån är jag!

Härom morgonen då jag gick till jobbet, ute på stora parkeringen, i regnet, så fick jag syn på något som låg på backen, och då jag stannade till såg jag att det var pengar !!
De var så blöta och skira att jag nästan inte fick upp dem ifrån asfalten. Men när jag väl fick upp - och isär - dem, så visade det sig vara 250 kr.
Jag tog med dem in och lät dem torka i mitt skåp. Sedan dess har jag portionerat ut dem till olika tiggare här i stan. Pengarna var ju ändå inte mina, och kanske får de i af en del av dem (om de nu har någon "liga" bakom sig)
 
Det finns så mycket åsikter runt omkring detta med tiggarna, och jag tycker det mest bara är tragiskt att de måste sitta där, Men var och en får tycka vad de vill - bara man behandlar sina medmänniskor med respekt.
 
Och nu valde jag att göra detta och det kändes bra i mitt hjärta att få sprida lite julglädje... för så´n är jag! 
0

Jag blir glad!

Kommer ni ihåg Tsunamin? Ja, det är väl INGEN som inte kommer ihåg den?
 
Den där morgonen då turisterna börjat samlas på stränderna i Thailand. Där gick en  flicka, jag har för mig att hon var tysk, hon tittade ut mot havet och ser en flodvåg komma in emot land, och hon skriker: "Det kommer en tsunami - spring". Anledningen till att hon visste vad en tsunami var över huvudtaget, var att de gjort ett skolarbete om just tsunamis och hon kände igen händelseförloppet med det hon lärt sig i skolan. Själv kan jag lugnt erkänna att ordet "Tsunami" fanns inte i mitt vokabulär innan den dagen. 
I dag vet ALLA vad en tsunami är, vi blev alla drabbade på ett eller annat sätt. Våra landsmän, kvinnor, barn, de som försvann... de som kom hem med hemska minnen och upplevelser bakom sig ... de som skänkte kläder, förnödenheter, de som åkte ner och jobbade på plats - ja alla vet! 
 
Kommer ni ihåg stormen "Gudrun"? Ja, det gör de flesta av oss också. Den där vintern då Gudrun drog in och tog med sig typ alla träd i södra Sverige ... tog lång tid att få ordning på allt, och många arbetade dag och natt med att just iordningställa Sverige ...
 
I går blev vi återigen varse om något som skulle komma att förändra våra liv, nämligen Stormen Alexander. Båttrafiken till/från Gotland ställdes in, man sa åt folk att hålla sig hemma, surra fast saker man har ute osv 
 
Vi var beredda !!! 
 
Nu så här dagen efter har vi upptäckt att Alexander inte var SÅ kraftig som vi trodde. Vissa platser blev väldigt drabbade, men långt ifrån så många som de varnat om. Vissa tycker nu att det var onödigt att media "skrev upp" det så pass, en del tycker att det var "onödigt" att varna för något som inte blev SÅ farligt...
 
Men: JAG ÄR STOLT - STOLT ÖVER SVERIGE!!! 
Vi har lärt oss att vi inte "rår på" naturen, att vi måste ta den på allvar. Vissa gånger kanske vi "tog i" lite för mycket, men HELLRE DET ÄN FÖR LITE/INTE ALLS !!! 
 
Stolt är jag ! 
kram
0

I går alltså ...

Ja, i går trodde jag att jag skulle bli helt gaaaaleeen !!!
 
Åkte till jobbet, och arbetstränade mina 2 timmar. Sedan direkt hem... och ... hundarna hade varit själva i endast 2 tim. Jag kommer upp för trappen och ser att det är alldeles DIMMIGT ??? Tittar sedan på golven ... ja, här trodde jag att jag skulle drabbas av en hjärnblödning... det var ASKA - över HEEELAAA övervåningen!!!
 
Jag hade tömt kaminen och ställt en plastpåse med aska som jag skulle ta upp och sprida ut  i skogen ... men nu hade hundarna hittat denna påse och spridit ut aska - precis överallt !!! I soffan (skinn, så klart), på alla möbler, alla pinaler, golvet ... everywhere !!! 
 
Hade god lust att bara stänga dörren och gå därifrån, men vad hade det hjälpt? Nej, kastade ut odjuren på tomten och började röjja... på med köksfläkten, upp med balkongdörren ...sopade det värsta, sedan åkte en hel del in i dammsugaren (ja jag veeet, man ska inte ha i aska i dammsugaren men jag ORKADE bara inte bry mig) Torkade golven 3 ggr, och tyckte ändå inte att de blev riktigt rena. Ner med kuddar, gardiner osv i tvättstugan... torkade av alla lister, möbler, julprylar osv ... 
 
Ja det var verkligen HEMSKT !!! 
 
Men men ... jag överlevde det med, även om min arm inte tyckte att jag var så rolig just då ...men nu fick jag det julstädat i af 
 
 
krameli

Liknande inlägg