Hjärta och smärta

Det är inte så lätt att vara mamma alla gånger, särskilt inte åt döttrar, då det handlar om kärlek, obesvarad kärlek och kärlek som tar slut.  Nu menar jag inte att inte pojkar också kan få sitt hjärta krossat, men det är ju döttrar jag har, och som jag kan relatera till. 
 
Visst minns man hur ONT det gjorde, och man har ju nu insett att det är något som man bara "ska" genomlida, hur ont och hopplöst det än känns just då, och att det faktiskt ordnar sig, med tiden. Men det är inte så lätt att förstå då man är i övre tonåren. Det smärtar också att se sin dotter gå igenom detta, men som vuxen måste man ju låta dem få göra sina egna misstag och man kan bara se till att finnas där för att plocka upp bitarna igen. 
 
Nu handlar inte det här om mina döttrar, men om en kompis till en av dem. Hon har varit ihop med sin pojkvän i 2 år och i början på veckan skulle de åka tillbaka till sitt semesterparadis, Turkiet. Dagen innan så dumpar han henne - per telefon!!! Ja, ni kan ju säkert tänka er vad samtalsämnet vid middagen var här hemma, och de var upprörda - och då menar jag UPPRÖRDA! Dels över att det tagit slut - men mest över sättet han gjorde det på. "Man GÖR bara inte så !!! Stackars XXX!" Och jag kan ju inte annat än hålla med. Det är bara att beklaga att han valde att göra det på ett så fegt sätt, efter så lång tid tillsammans så kan man ju tycka att han skulle ha mod att ta det face-to-face, men det är väl också det som är lite "typiskt killar" att de är mer omogna än tjejerna i den här åldern. 
 
Hur som helst åkte hon iväg med sin mamma på semester, och det tycker jag var klokt. Både att komma bort ett tag och för att tänka på annat. Nu hoppas man bara att hon repar sig fort efter det här - vilket hon säkert gör-  även om hon inte förstår det själv just nu - och att en ny kärlek dyker upp snart, och att hon kommer över smärtan och de dåliga minnena av den här omgången ... lilla gumman <3