Visst blir det väl lite lustigt...

...då en och samma person först skriver böcker om GI, sedan går hon över till LCHF, och nu förespråkar hon 5:2 ??? Det blir liksom inte riktigt trovärdigt, inte i mina ögon i alla fall. Men troligtvis är hon bara en väldigt duktig businesskvinna, som inser var det finns pengar att tjäna. 
 
Jag är SÅÅÅ LESS på att alla - och nu menar jag ALLA - skriver om 5:2 som en DIET ??? Något man gör för att gå ner i vikt. Man kan läsa spaltmetrar om detta i tidningarna, på facebook, twitter - you name it! Men folk verkar ha GLÖMT att det inte är därför man började med denna livsstil. Det känns som att man LURAR folk, som t ex har väldigt mycket att gå ner, att "ät precis vaaad du vill 5 dagar/v och sedan under 500 kcal 2 dagar/v så kommer du gå ner " och visst: De kommer att gå ner - men inte alls så FORT som de kanske luras att tro. 
 
Det säger ju sig självt: Du äter ca 3000kcal mindre/vecka än vanligt och då går du ner i vikt. Men: Du kan inte äta "vad som helst" de andra dagarna, för då kanske du "kompenserar" för de dagarna med mindre kcal. 
 
Ekvationen för att gå ner i vikt är, och kommer alltid att vara: Ät mindre än du gör av med i form av rörelse. 
 
Tyvärr finns det inga genvägar... det gäller bara att hitta det som passar just dig, här och nu
 
kramkram