Vilken dag!??

Ja, jag hann precis komma fram till dörren på jobbet, så ringer sköterskan ifrån Norrtälje Norra Vårdcentral. 
"-Du måste åka ner till akuten och gipsa din fot, du ska helst inte gå på den..."
Okej??? Kan ju säga att det var MÅNGA tankar som for genom huvudet på mig...hur ska jag kunna roa hundarna? Vem kör mig hem? Hur fixar jag att duscha?  osv osv att gipsa en fot är inget man bara gör så där ... hrm...
 
Som tur var kunde vi ringa in en kollega, så jag kom iväg vid 9-tiden...fick vänta ett tag i väntrummet på akuten, och sedan placerades jag i ett rum ... och där satt jag ... och väntade ... och väntade ... Sedan kom en AT-läkare och sa att de nog inte skulle behöva gipsa foten i alla fall, men måste kolla med en ny röntgen och så en ortoped, som var på väg...ja, blev ju ytterligare en väntan på att allt detta skulle fixas...
 
Och till slut säger de: "Du har brutit lilltån och det är inget vi gipsar. Du får ta smärtstillande och försöka ha bra skor och lägga foten högt så mycket du kan. Det kan ta upp till 6 mån innan en sådan här fraktur är bra ...och, vem var det eg som sa att du skulle åka hit och gipsa foten? Vi kan inte se det i din journal...men vi ber så hemskt mycket om ursäkt för allt besvär med att åka hit och sitta här, för ingenting ..." 
 
*GRRR* 
Alltså: jag är GLAD att jag slapp gipsa foten - självklart !!! Men ändå ..? 
Då jag kom hem ringde jag vc och de sa att hon som ringt mig skulle inga upp. Tog någon timma innan hon ringde och sa: "Alltså, jag ber SÅ hemskt mycket om URSÄKT, vi måste verkligen se över våra rutiner för det här blev ju jättetokigt!!!" 
 
...och ja, det blev det ju, även om utgången av det hela blev "bra" för mig :) 
 
Men: jag har ju nu listat mig hos en annan vårdcentral och efter det här fiaskot så känns det bara helt rätt!
 
kramiz
#1 - - Mamma Mia:

Hur i hela friden kan det gå till så att hon"hasplar" ur sig detta? Vem har sagt att hon skall säga det? Tagit ur luften eller läst i en gammal läkarbok??? Vad var syften med att röntgas igen! Skönt att slippa gipsa i alla fall. Jag har dragit i min lilltå många gånger i mitt liv och det kan man som sagt ha ont i länge. Just nu har jag en liktå på min högra lilltå och den klämmer i skon. Nästa vecka skall jag göra ultraljud på "nedre delar av benen" och för hoppningsvis så gör dem en skleroseringar i mina knölar på hälsenerna. Sprutar in något! Hoppas du läker fort nu.
Kramis Mamma Mia

#2 - - Nett:

Herregud, påminner mig om den gången jag fick diagnosen på min njursjukdom då fick jag reda på i telefon att jag skulle gå på cellgiftsbehandling. På läkarbesöket sa de sedan att det inte skulle behövas. Mina tankar var ju direkt, nu kommer jag att tappa håret och kräkas varje dag. Tur jag slapp det men inget kul att ha blivit uppskrämd.

Hoppas att det skall gå fortare än 6 månader för dig att bli bra i tån.

Kram