Ändrade planer här...

I måndags skulle mannen ÄNTLIGEN åka iväg och jobba igen, och han skulle åka ända ner till SKÅNE. Där skulle han tillbringa TRE veckor, och bara komma hem på helgerna...
 
Jag har ju ett förflutet som "hemmafru", och "ensamstående" i veckorna, men sedan innan semestern har mannen jobbat "hemma" på verkstan, något som han verkligen INTE trivs med. Meningen ÄR ju att han ska ligga ute på veckorna. Så har vi haft det jämt...om man bortser ifrån några år då barnen var som minst, då var han också hemma vid och jobbade. Och jag TRIVS med det livet! Att ha egen tid är väldigt viktigt för mig. 
 
Och nu då jag börjat jobba ca 85% så märker jag av det mycket mer, då jag får mycket mindre "egen tid". Tro nu inte att jag inte älskar min man !!! Nej, det är ju just det jag gör, och jag tror att all den här "ensamtiden" gjort att jag inte känner mig så instängd och bunden, och det är (bland annat) det som gör att vi ju faktiskt varit ett par i över 23 år nu ;) 
 
Låter kanske konstigt men då han är hemma kan jag bli mer irriterad över att tex inte soporna bärs ut, eller om det behöver dammsugas men inget händer...när jag är själv så VET jag ju att detta ENBART beror på MIG SJÄLV, men nu kan jag liksom bli irriterad över att ingen annan ser vad som behöver göras? Och jag VILL INTE VARA irriterad ... :( 
 
Naturligtvis är min familj väldigt bortskämd, som haft mig som hemmafru, och då jag varit hemma så har jag tyckt att det är SJÄLVKLART att jag sköter hushållet och fixar, men nu tycker jag ju inte att det bara är upp till mig...och det är det här som liksom är "nytt" för mig/oss. 
 
Och: den här veckan har varit väldigt SKÖN på sitt sätt, men nu har planerna ändrats och mannen ska åter igen vara på verkstan de kommande veckorna ... och jag kan bara säga: *SUCK* 
 
BIG SMILE !!! 
 
 
#1 - - Mamma Mia:

Du skulle kanske ta in på hotell eller varndrarhem den närmaste tiden så får familjen rå sig själva:-) Inte helt enkelt att ändra på "naturlagarna".
Det behövs kanske ett planeringsmöte där ansvarsområden delas ut.Utse en ordförande till mötet- inte du- skriv en gemensam dagordning-utse en sekreterare. Det blir spännande att läsa fortstättningen på bloggen.
Kramis Mia

#2 - - Jessica:

Jag kan förstå dig väldigt bra. Jag var hemmafru när jag bodde i London. Då varande man jobbade många timmar och jag tog hand om allt. Men när han fick några veckor ledigt.... fyfan hahahaha haha ja du vet. =)

Men jag hoppas ni får så bra tid som möjligt i alla fall. Kram