Oväntade talanger?

Har ni sådana? Det är vad veckans Real life hos Yohanna handlar om.
 
Jag är ju väldigt duktig på att baka, det vet ju alla vid det här laget, och att laga mat...och att sy, prata, se på såpor osv osv men det mest oväntade är nog att i det här hushållet är det jag som tapetserar, och sätter mosaik. 
 
Jag tillhör den årgången då det för första gången blev obligatoriskt med teknik på schemat (innan var det bara ett tilläggsämne) och vi hade teoretisk teknink ena terminen och praktisk teknik den andra terminen. Av den teoretiska biten var jag totalt OINTRESSERAD...vilket crap, varför skulle jag gå där??? Men den andra terminen blev det praktiska övningar och DET gillar jag!
Vi fick öva på att laga en punktering på cykeln, skruva i olika väggmaterialer, laga ett trasigt avlopp, göra en elektrisk "installation" på en lampsladd (skarvning med "sockerbit" samt byta strömbrytare) och så fick vi tapetsera. Tapetseringen bestod av en vägg med ett fönster, ett hörn och sedan en dörr. Allt för att vi skulle få lära oss åt vilket "håll" man tapetserar pgr av hur ljuset ligger på osv. 
 
Och det här med praktiska lösningar, det passar mig. Ja, helt plötsligt blev det ju riktigt ROLIGT att ha teknik...och idag, så här nästan 25 år, och många tapetserade rum senare måste jag säga att jag haft mycket mycket användning av dessa praktiska övningarna. 
 
 
...och du Yohanna... i den här familjen är det faktiskt jag som står vid grillen oxå! :)
 
krameli
#1 - - Nett:

Bra övningar det där på tekniken, vi hade lite sådant med de sista åren jag gick i skola. Hemma var det alltid jag som fixade till sådant, min mamma som ensamstående kunde knappt byta glödlampa. Kram

#2 - - Yohanna i Las Palmas:

Långt om länge så kommer här sammanställningen om vad vi är förvånansvärt bra på:
peta näsan, tapetsera, trimma hunden, raketstäda, you name it ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/may/sammanstallning-av-real-life-ovantade-talanger-2.html

Tack för denna veckan.

Hälsningar
Yohanna

#3 - - trollet:

DET var en bra talang!! Jag är urusel på just detta... ;)

#4 - - Ann-Mari:

Vilket bra ämne! Undrar varför de inte har liknande i skolorna här i Finland. Allt praktiskt kunnande är av nytta :-)
Jag tapetserar också (men för att min pappa hade en renoveringsfirma), men grillar sällan. Jag är så otålig att jag börjar göra något annat under tiden det grillas, och så bränns det :-)