Real life: mobiltelefonen ...

Den här veckan handlar Yohannas real life om mobilen. Hur har vi det med den, kan vi leva utan den? Hur "social" är man egentligen nuför tiden?
 
Min första mobil var en Alcatel, en riktig TEGELSTEN !!! Klumpig, ful men ändå: en mobil! Sooo coool att kunna ringa precis var man än var ! :)
 
Nästa mobil blev en Nokia 1116 (tror jag den hette), även den av tegelstensmodellen...och just därför så råkade jag lägga den på biltaket då jag skulle öppna och stänga bakluckan på bilen och åkte iväg... några timmar senare ringde en kille: "Hej, jag tror jag hittat din mobil. Jag kollade i telefonboken och det här numret stod under HEM ..." Jag som inte ens märkt att den var borta !?! Han kom till och med hem till mig med den :) GULLE !!! <3
Men... några månader senare gjorde jag precis samma sak, och den här gången kom den inte tillbaka ...
 
Så jag fick skaffa mig en super-hajpad - Sony Eriksson T12 (?) En VIKBAR modell med RÖSTSTYRNING !!! Fatta hur COOL jag var !!! Jag kunde säga "Mannen" till den och så ringde den upp min man !!! WOW !
 
Ja, den var så cool att jag skaffade mig en till då den gamla gick sönder ...
 
Efter den blev det en annan Sony Eriksson - som hade en LÖS KAMERA som man kunde montera på - fattar ni hur COOL jag var NU DÅ ?!? Första mobilkameran !!! Man kunde i och för sig knappt se vad bilderna föreställde, för skärmen på telefonen hade så dålig upplösning, men ändå - jag hade en kamera! COOOL !!!
 
Jag har alltid gillat att ha det "nyaste" och gillar ju att vara så där cool, så det har jag fortsatt med ... *haha* Var bland annat först med att ha en telefon med en JOYSTICK-KNAPP i mitten :)
 
Vi har några lik här hemma, som bildar ett mobilberg i skåpet:
 
 
I dag skulle jag vilja ha en Samsung S3, men faktiskt är min S2:a bara 1 år gammal och jag ÄLSKAR Den, så det finns liksom ingen anledning att byta ut den, så den blir kvar ett tag till ! <3
 
 
Resten av familjen har nu skaffat sig ajfjåns men jag håller fast vid min Samsung :)
 
Och visst är det väl häftigt vilken utveckling vi fått uppleva de senaste åren!?! Inte hade jag väl kunnat drömma om att min "tegelsten" skulle förändras och bli en superslimmad och fullspäckad liten dator...som gör att jag faktiskt kan göra "allt" med den...facebooka, instagramma, wordfeuda, skypea, bankärenden, kolla mailen, kolla kalendern - ja ALLT !!! och faktiskt ... att ringa på den är nog det jag gör minst med den nuförtiden... :)
 
Jag ÄLSKAR Min telefon och skulle nog inte kunna leva utan den - faktiskt! Visst har det blivit lite konstigt att folk sitter med sina telefoner då man "umgås", men jag tänker som så att "det är så det är" helt enkelt... självklart måste man ha "telefon-vett" och lägga undan den ibland, men tänk så naken man känner sig utan!!!
 
kramen
 
 
 
#1 - - Miriam:

Ja det där med mobil....hur klarade vi oss förr? Jag är en som har en hatkärlek till min! Vill inte vara nåbar alltid men ändå vill jag inte vara utan mobilen.
Känner igen det där med tegelstenar osv....=)
Kram Miriam

#2 - - Ann Catrine:

Vad roligt att läsa om dina mobilminnen!

#3 - - Yohanna i Las Palmas:

Så bra.
Och vilket berg du har ;) Trodde att det bara var vi, men icke ;)

Återkommer på onsdag.

Hälsningar
Yohanna

#4 - - Nett:

Utvecklingen går verkligen framåt, från det att man bara skulle ha en mobil för att kunna ringa i nöd, och idag väljer många att plocka bort hemtelefonnummer och bara använda mobil.

Jag gör så mycket mer med mobilen idag än förr, själv har jag heller inte fallit för ajfån ;)

#5 - - Nett:

Glömde även... Tack :) OCH Kramen :)

#6 - - Linda:

Men du är ju för jäkla underbar människa. Tack för att du fick mig till att le. Det var länge sedan det hände.

Ja du vad ska jag säga, har skrivit om det i bloggen men vi står fortfarande kvar på ruta 1 och jag havererar snart :(

#7 - - AnneliH:

Ja, det är bra att utvecklingen går framåt, från tegelsten till lättviktare :) Jag står i valet om jag ska byta upp mig snart till en Samsung :) Sunt förnuft råder inte alltid. Min man är lärare och han brukar få SmS av sina elever mitt i natten.

#8 - - Yohanna i Las Palmas:

Veckan sammanställning av Real Life är klar. Fortfarande är jag inte säker på om vi blivit mer eller mindre sociala av dessa uppfinningar.
Men de är väldigt underhållande ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/january/sammanstallning-av-real-life-mobiltelefon-2.html

Tack som vanligt för att du var med och bidrog till underhållningen.

Hälsningar
Yohanna

#9 - - Mamma Mia:

Jag älskar oxå min ajfon. Min andra, har haft en samsung emellan men har saknat min ajfon. Gillar oxå att använda min telefon i tid och otid och till ALLT. Bloggar och surfar och kollar mail och spelar i min stämma när vi övar i kören. Antecknar och skriver i kalendern varje dag. Lägger in påminnelser som säger till mignär jag skall ställa upp stolarna på jpbbet då det är städning. Till och med en påminnelseom mellanmålsdax. Sedan fotar jag prislappar för att ha koll om jag kollar i olika affärer. Kan inte klara mig utan den!!!

Kramis Mamma Mia

#10 - - Marinette:

Jag har den röda ercisson och så haft den vita ercisson. Men kör med iPhone :)