10

Real life: mobiltelefonen ...

Den här veckan handlar Yohannas real life om mobilen. Hur har vi det med den, kan vi leva utan den? Hur "social" är man egentligen nuför tiden?
 
Min första mobil var en Alcatel, en riktig TEGELSTEN !!! Klumpig, ful men ändå: en mobil! Sooo coool att kunna ringa precis var man än var ! :)
 
Nästa mobil blev en Nokia 1116 (tror jag den hette), även den av tegelstensmodellen...och just därför så råkade jag lägga den på biltaket då jag skulle öppna och stänga bakluckan på bilen och åkte iväg... några timmar senare ringde en kille: "Hej, jag tror jag hittat din mobil. Jag kollade i telefonboken och det här numret stod under HEM ..." Jag som inte ens märkt att den var borta !?! Han kom till och med hem till mig med den :) GULLE !!! <3
Men... några månader senare gjorde jag precis samma sak, och den här gången kom den inte tillbaka ...
 
Så jag fick skaffa mig en super-hajpad - Sony Eriksson T12 (?) En VIKBAR modell med RÖSTSTYRNING !!! Fatta hur COOL jag var !!! Jag kunde säga "Mannen" till den och så ringde den upp min man !!! WOW !
 
Ja, den var så cool att jag skaffade mig en till då den gamla gick sönder ...
 
Efter den blev det en annan Sony Eriksson - som hade en LÖS KAMERA som man kunde montera på - fattar ni hur COOL jag var NU DÅ ?!? Första mobilkameran !!! Man kunde i och för sig knappt se vad bilderna föreställde, för skärmen på telefonen hade så dålig upplösning, men ändå - jag hade en kamera! COOOL !!!
 
Jag har alltid gillat att ha det "nyaste" och gillar ju att vara så där cool, så det har jag fortsatt med ... *haha* Var bland annat först med att ha en telefon med en JOYSTICK-KNAPP i mitten :)
 
Vi har några lik här hemma, som bildar ett mobilberg i skåpet:
 
 
I dag skulle jag vilja ha en Samsung S3, men faktiskt är min S2:a bara 1 år gammal och jag ÄLSKAR Den, så det finns liksom ingen anledning att byta ut den, så den blir kvar ett tag till ! <3
 
 
Resten av familjen har nu skaffat sig ajfjåns men jag håller fast vid min Samsung :)
 
Och visst är det väl häftigt vilken utveckling vi fått uppleva de senaste åren!?! Inte hade jag väl kunnat drömma om att min "tegelsten" skulle förändras och bli en superslimmad och fullspäckad liten dator...som gör att jag faktiskt kan göra "allt" med den...facebooka, instagramma, wordfeuda, skypea, bankärenden, kolla mailen, kolla kalendern - ja ALLT !!! och faktiskt ... att ringa på den är nog det jag gör minst med den nuförtiden... :)
 
Jag ÄLSKAR Min telefon och skulle nog inte kunna leva utan den - faktiskt! Visst har det blivit lite konstigt att folk sitter med sina telefoner då man "umgås", men jag tänker som så att "det är så det är" helt enkelt... självklart måste man ha "telefon-vett" och lägga undan den ibland, men tänk så naken man känner sig utan!!!
 
kramen
 
 
 
1

Lördag kväll

Redan lördag. Jag har jobbat idag 9.45-16.15 och det var ett nöje, som alltid :)
Sedan bar det av hem, hämtade upp mat på vägen ifrån pizzeria Svanberga. De är så himla bra!
och nu blir det slappa i soffan resten av kvällen. Har en film hemma ifrån filmklubben "Melancholia" som jag funderar på att se - OM jag orkar vill säga...känner mig trött och lite hängig, så vi får väl se...
puss o kram  - vi syns på stan (en annan dag!)
1

Aj!

Ja, idag har jag jobbat 06.30-16 och min snällaste snällaste TL på jobbet hade bara satt mig 2x30 min i kassan så jag har "varit på golvet" vilket ju gör att man kan vila lite och variera sig mer <3
 
Men ändå... känns nästan som ett begynnande migränanfall i skallen nu...har hemskt ont, men det är bara att bita ihop. I morgon är jag ju ledig så då får jag vila lite...känns som att jag bara "gnäller" för det är ju inget "fel" på nacken, utan "bara" muskulärt...men vad då bara ??? Det gör ont !!! *buähhh*
 
Fick brev ifrån motpartens försäkringsbolag idag, med en lista på "certifierade verkstäder". Bara att ringa och boka tid och lämna in bilen. Bästa M´man jobbar ju som bilmek och brukar få meka med min bil då den krånglar, och gissa vad? Jo, firman han jobbar åt är med på listan, kanske ska jag välja dem ? *haha* Han blir säkert skitglad om han får in min bil :)
 
Får ta tag i det där i morgon.
 
kram kram

Liknande inlägg