Fortskaffningsmedel

Real life hos Yohanna denna vecka handlar om fortskaffningsmedel :) 
 
Då vi ju bor på landet så är valet av fortskaffningsmedel ganska självklart, vi åker bil här i familjen, och jag älskar att köra bil! 
Tog mitt körkort vid 25 års ålder (lite sent jag vet, men jag hade inget behov av det tidigare) och den absolut första bilen som jag och mannen hade var vår PÄRLA !!! En Datsun 240z av årsmodell 1972:
 
 
Just på den här bilden (som var den enda jag hittade då jag rotade runt i förrådet lätt stressad över att deadlinen för veckans real life håller på att gå ut *puh*) så har vi plockat ner hela bilen och den fick sig en rejäl service, men den ger er en bild av hur den ser ut. Fanns faktiskt endast FEM st 72:or i Sverige och den här var direktimporterad - och den var vår !!!
 
SÅÅÅ COOL !!!
 
Men: den lämpade sig ju absolut inte som familjebil, och då det sedan inte fanns någon möjlighet till vinterförvaring så fick vi till slut släppa den ifrån oss, men i mitt hjärta så är det här bilen med stort B !!!
 
Sedan blev det en rad bilar...opel kadett, volvo 245, opel ascona...ja och så körde jag tjänstebil i flera år. 
 
Men när den tiden var över så skulle vi köpa oss en "riktig" bil. Så vi åkte till Norrköping och köpte oss en Mitsubishi Galant -98, som jag bara ääälskadeee <3
 
Tyvärr tar ju gamla bilar "slut" och det blir liksom dyrare att rennovera dem än att köpa ny, så för 1½ år sedan lämnade jag min fiiina ( i MINA ögon alltså *S*) silvermetallic Mitsubishi galant - och åkte hem med en annan SILVERMETALLIC MISTUBISHI GALANT - men av 2002 års modell :) 
 
Smidigt va? Det enda jag bytte var årsmodell och regnr! :) 
 
Tyvärr så råkade jag ut för olyckan den 17:e januari och nu har det visat sig att bilen blir för dyr att laga, så försäkringbolaget har erbjudit oss en summa pengar istället...och vad tror ni jag tittar på för bilar nu då ???
Jo: en Mitsubishi Galant :) 
 
Den är stor, den är robust och den drar lite bensin. 
Och den helt enkelt passar mig ! 
 
Vi får väl se om biljakten ger något resultat inom kort, och då ska ni få se kort på min nya pärla! 
 
kram kram
 
 
 
 
#1 - - Yohanna i Las Palmas:

God afton!
Veckans sammanställning av Real Life och fortskaffningsmedlen är klar. Sa jag föresten att MIN drömbil är en champagnefärgad Chrysler PT Cruiser Cab med beiga skinsäten. Jag har SETT den här i Las Palmas och funderar på om jag inte skulle bli lite långfingrad ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/february/sammanstallning-av-real-life-fortskaffningsmedlet-2.html

Tack så mycket för att du var med.

Hälsningar
Yohanna

#2 - - Freja:

Härligt att ha hittat den perfekta bilen! Jag hade en folka variant som jag älskade, men den står i en lada hos mina föräldrar, utan bromsar...