Äntligen på rätt spår !

Den här veckan har vi sportlov här, vilket betyder att mina ungdomar är hemma <3
 
Och just det här sportlovet hade dottern F bestämt sig för att bli blond ... vi har gjort det tidigare, och vi kommer säkert göra det fler gånger, men *puh* vilket slitgöra!!! Jag vet inte hur många av er läsare som provat att gå ifrån mörk till blond, men för att ni ska förstå så kommer här vårt äventyr:
 
1. I med en avfärgning för att få bort den gamla, mörka färgen.
2. I med en blond färg som visade sig inte vara så stark som vi trodde, så det syntes inte så mycket. 
3. I med ytterligare en blond färg, och DÄR kom det : "Morotsstadiet"... något som man liksom "måste" ta sig igenom... att den blonda färgen istället blir röd, rejält röd ! :)
4. I med ännu en avfärgning ... och här kom det RIKTIGT ROLIGA: då hon skulle skölja ur medlet så HADE VI INGET VATTEN I KRANEN ?!? PANIIIIIIIIIIIIIIK !!!!!!!!! Vi hittade en stor dunk med "reservvatten" som blivit kvar efter det att vi haft strömavbrott för länge sedan, så vi lyckades skölja ur det mesta och sedan satte vi oss i bilen och åkte hem till svärmor där hon sköljde ur det ordentligt och gjorde efterbehandlingarna. 
 
Sedan åkte vi hem och vattnet hade återkommit *puh*
 
Så nu i kväll hade vi i en mellanblond färg och ÄNTLIGEN ser hon hyffsat "normal" ut igen. ;)
 
Det som återstår nu är att vi ska börja slinga håret, och på så sätt få fram en blond nyans. Det kommer att ta lite tid innan vi når slutresultatet, men som sagt: nu är vi på rätt sida av det jobbiga i alla fall ! 
 
Så, nu vet vi hur kul vi haft det det här sportlovet!
 
kramiz
#1 - - Nett:

Svårt det där med att färga håret blont speciellt om man har en nyans rött i. Jag fick ofrivillig sportlovsvecka helt plötsligt, då jag och en kollega skall byta nätter hon jobbar åt mig så får jag se vilken natt jag jobbar åt henne. Kram