1

Äntligen på rätt spår !

Den här veckan har vi sportlov här, vilket betyder att mina ungdomar är hemma <3
 
Och just det här sportlovet hade dottern F bestämt sig för att bli blond ... vi har gjort det tidigare, och vi kommer säkert göra det fler gånger, men *puh* vilket slitgöra!!! Jag vet inte hur många av er läsare som provat att gå ifrån mörk till blond, men för att ni ska förstå så kommer här vårt äventyr:
 
1. I med en avfärgning för att få bort den gamla, mörka färgen.
2. I med en blond färg som visade sig inte vara så stark som vi trodde, så det syntes inte så mycket. 
3. I med ytterligare en blond färg, och DÄR kom det : "Morotsstadiet"... något som man liksom "måste" ta sig igenom... att den blonda färgen istället blir röd, rejält röd ! :)
4. I med ännu en avfärgning ... och här kom det RIKTIGT ROLIGA: då hon skulle skölja ur medlet så HADE VI INGET VATTEN I KRANEN ?!? PANIIIIIIIIIIIIIIK !!!!!!!!! Vi hittade en stor dunk med "reservvatten" som blivit kvar efter det att vi haft strömavbrott för länge sedan, så vi lyckades skölja ur det mesta och sedan satte vi oss i bilen och åkte hem till svärmor där hon sköljde ur det ordentligt och gjorde efterbehandlingarna. 
 
Sedan åkte vi hem och vattnet hade återkommit *puh*
 
Så nu i kväll hade vi i en mellanblond färg och ÄNTLIGEN ser hon hyffsat "normal" ut igen. ;)
 
Det som återstår nu är att vi ska börja slinga håret, och på så sätt få fram en blond nyans. Det kommer att ta lite tid innan vi når slutresultatet, men som sagt: nu är vi på rätt sida av det jobbiga i alla fall ! 
 
Så, nu vet vi hur kul vi haft det det här sportlovet!
 
kramiz
1

Ny bil?

Har ju fått ett bud på min bil ifrån Försäkringsbolaget. De tycker att den är värd 30 000 kr ... men då jag tittar på bilar så ligger de runt 35-45000kr... :( 
 
Då jag pratade med mitt försäkringsbolag så sa de: "Vad du än gör, så ta inte det första budet!" Nehepp... Nu är ju jag inte någon van förhandlare, så jag har gått och dragit lite på det här, men så fick jag förslaget att jag ju faktiskt inte behöver ringa och prata med någon, utan kan maila mitt förslag - och jag kan ju inte få mer än ett nej :) 
 
Så nu ikväll har jag dikterat ihop ett litet mail och skickat iväg, så får vi se vad som händer...
 
Själva biljakten är ju ett kapitel i sig ... jag har nu hittat en bil nere i Åhus... inte nästgårds, men ser så fin ut att den kan vara värd att åka ner och kolla upp... 
 
Men först och främst ska vi komma överrens med försäkringsbolaget, så får vi se sedan ... 
 
krameli
3

Krims krams

Real life hos Yohanna den här veckan handlar om krims krams. Hur har vi det med det ute i stugorna? Har vi krimskrams, eller bara "äkta smycken"? 
 
Jag tycker att krimskrams är HÄRLIGT !!! Man kan hitta sååå mycket vackert, som ser mycket finare ut "än-vad-de-egentligen-är" :) Jag gillar då det glittrar, stora smycken, stora glittriga stenar och lite "vräkigt" får det gärna vara. Och det lustiga är att det beror helt på VEM och NÄR man bär dem, hur de ser ut. På vissa ser de bara löjliga och tramsiga ut, medan det på någon annan kan se jättefint ut. 
 
Självklart har jag lite äkta smycken också, men det är inte dem jag tar på mig för att gå på fest, nej, då åker krimskramset fram :) 
 
Glitter och glamour ska det vara! :) 
 
Hur jag förvarar dem? Ja, skäms på mig, de ligger lite här och där...har en inredd byrålåda där några ligger, men annars så kan de vara lite var stans i huset...och några av dem får ligga framme bara för att jag tycker så mycket om att se dem, så de har blivit "en del" av inredningen här... 
 
Ja, det här var väl det jag hade att berätta om krims krams för stunden. Har tyvärr inte hunnit med några bilder, men det kanske jag kan komplitera med senare, vi får se!
 
kram kram

Liknande inlägg