Real life - Halloween

Dags att vara med i Yohannas real life-utmaning igen och den här veckan handlar det om att fira Halloween.
 
Firar ni Halloween och hur?
 
Jag ÄLSKAR ju då det händer sådana här saker och visst, det ÄR kommersiellt så det förslår, handlarna gnuggar sina händer och ser kulorna rulla in... men det ÄR ju också så himla ROLIGT !!! Många verkar ju tro att Halloween och Alla helgon helgen är detsamma, men det är ju inte alls sant.
 
Då tjejorna var mindre här så gick det "bus eller godis" här i kvarteret och det var sällan någon tog "bus". De flesta har laddat med godis till alla spöken, och även jag ser till att ha godis hemma, för något bus vill jag INTE vara med om.
 
Vad är ett roligt "bus"?
Ja, det är då INTE ruttna ägg, hundbajs eller något annat äckligt. Ett roligt bus skulle väl kunna vara att t ex tejpa för nyckelhålet på bilen (om man inte har fjärrlås då), tejpa för hålet på osthyveln(men det går ju bara i den familjen man bor...), linda in cykeln eller bilen i toapapper...ja, sådant som inte skadar någon helt enkelt. Bus ska ju vara just BUS och inte ELAKHETER.
 
Nuförtiden firar vi inte så mycket. Jag ser, som sagt, till att ha godis hemma för ev spöken... Tjejorna går på någon Halloweenfest, och så är det nog med det.
 
Men: Vi har en aktivitetsgrupp här i byn och förra året började de med en väldigt mysig tradition. Vår by består av en väldigt lååång genomfartsled. Förra året tog denna grupp och köpte upp ett gäng pumpor som de tog till byns egna lilla ungdomsgård och lät ungdomarna skära sina egna pumpor. Sedan placerades dessa ut längs hela vägen, genom hela byn. Ett väldigt fint och roligt inslag som fick mycket uppmärksamhet i form av insändare i lokala tidningen :) Många tyckte det var roligt att se pumporna, någon roade sig med att räkna hur många de var osv osv. I år har vi precis samma dekoration längs vägen här ute, och även andra byar har tagit efter denna aktivitet :)
 
Ja så har vi det med vår Halloween!
 
Tjing tjing!
#1 - - Yohanna i Las Palmas:

Åh vilken rolig tradition de börjat med hos er. SÅ ska det vara TREVLIGT.
Mer Halloween åt folket ;)

Återkommer.

Hälsningar
Yohanna

#2 - - Linda aka Javamorsan:

Firar aldrig men barnen vill så jag är med på ett liten hörn :)

#3 - - Nett:

Kan tänka mig att det lyser fint med alla pumpor, trevlig tradition det. Sonen min skall på hallowenfest ikväll :) Kram

#4 - - Miriam:

Å vilken mysig tradition! Så skulle jag också vilja ha det....
Kram Kram!

#5 - - Yohanna i Las Palmas:

Veckan sammanställning är klar. Nu frossar vi i HALLOWEEN. Varför vara måttlig ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/sammanstallning-av-real-halloween-2.html

Tack så mycket för att ni ville vara med och förgylla denna veckan ;)

Hälsningar
Yohanna

#6 - - Anna:

Låter som en otroligt mysig by! Tänk om jag kunde få med min tills nästa år också! Vad fint det skulle bli här längs Näs-gatan!
Anna