Härlig helg !!! <3

 
Jamen nu SKA jag berätta om helgen som var. Då jag vet att min käre äkta hälft går in och läser här då och då så kunde jag ju liksom inte avslöja något i förväg...
 
För 21 år sedan jobbade han under en längre period i Norge, i Stavanger, och på den tiden studerade jag vid Komvux och hade 50% hemstudier, vilket ju gjorde att jag också kunde vara i Stavanger lite nu och då. Vi har många minnen därifrån och bla så förlovade vi oss på Peppes pizza den 26/10 1991.
 
Sedan återvände vi till Sverige, fick barn och livet bara rullade på. Vi har i alla år sagt att det skulle vara roligt att åka tillbaka dit, men det blir ju aldrig av...
 
För några veckor sedan berättade jag för mannen att jag ville åka till mina kära barndomsvänner i Jämtland, och att det skulle passa den 26-28/10. Jag tänkte flyga, så han skulle bli tvungen att ta ledigt på fredagen för att skjutsa mig till Arlanda. Sagt och gjort, han fixade ledigt.
 
Så, i fredags morse skjutsade han mig till Arlanda, som planerat. Jag hade även bokat ett möte med vännen S som jobbar på Sas, så vi fick lov att gå till Terminal 5. Innan vi lämnade bilen i p-huset sa jag: "Kommer du ihåg var du ställde bilen nu då, tills du ska åka hem?" och jodå, det gjorde han.
 
Då vi kom till Terminal 5 tog jag honom åt sidan och sa: "Jag har en sak att bekänna...S jobbar inte idag, så vi ska inte träffa henne här. Du ska INTE åka hem idag, utan vi ska åka på en resa tillsammans och kommer hem på Söndag. Du behöver inte oroa dig - jag har packat ner det du behöver över helgen. Vi ska åka till ett resmål som vi varit på, och som vi sagt att vi ska åka tillbaka till, men aldrig kommer iväg till"
 
Han såg väldigt förvånad ut, ja nästan chockad, och sa barra: "Ska vi till Stavanger ???"
 
Jag checkade in oss och vännen S hade ordnat så vi fick gästa Sas Vip loungen, där vi satte oss och åt och drack lite gott.
 
 
Och det var väl där någonstans som han liksom "landade" i allt det här :) Han kunde inte begripa att ungarna lyckas hålla tyst, att ingen försagt sig osv osv
 
Vi fick lov att flyga över Oslo dit, så det blev en ganska lång flygresa. Väl framme på Sola Airport i Stavanger tog vi flygbussen till stan och sedan taxi till vårt hotell, som är ett sjukhushotell vid Stavanger Universitets Sjukhus (SUS).
 
 
Väl på hotellrummet så knäckte vi en flaska "Gula Änkan" och i brist på annat fick det duga med de plastglas som fanns på hotellrummet - men det gick ju det med ! :)
 
 
klockan 19.00 hade jag bokat bord på Peppes Pizza, så vi tog en taxi ner på stan.
 
 
De har verkligen världens GODASTE pizza, som man komponerar själv. Serveras i en korg med en hel bibba av servetter. Inga tallrikar, inga bestick... bara att mumsa i sig!
 
 
...och så här såg vi ut:
 
 
 
Sedan blev det lite allvar, då jag tog fram de NYA FÖRLOVNINGSRINGARNA!!! I dessa står det våra "namn, 26/10-2012, Stavanger" - så, vi förlovade OM OSS, samma plats, samma datum - men 21 år senare. :)
 
 
Sedan blev det efterrätt, banana split:
 
 
Då vi var proppmätta och nöjda åkte vi hem till hotellet igen.
 
Nästa morgon vaknade vi upp till en kall, men solig dag:
 
 
Vi åt hotellfrukost och begav oss sedan ner på stan med bussen:
 
 
Vi visste inte riktigt var vi skulle kliva av, men helt plötsligt säger mannen: "Här kliver vi av!" och det första vi får syn på är detta:
 
Alltså, det var så roligt så vi var ju bara "tvungna" att gå in och kika in deras Clas-butik :)
 
Sedan gick vi på stan i solskenet och lunchade på en välkänd restaurang:
 
 
 
Vi tog även en busstur ut till Randaberg, och Harestad, där mannen bodde/jobbade, men det hade verkligen HÄNT en massa på 21 år, så vi kände knappt igen oss :)
 
Sedan tog vi bussen tillbaka till hotellet där vi myste på rummet en stund tills vi fixade i ordning oss för en ny kväll på stan:
 
 
och den här kvällen begav vi oss till ännu en restaurang där vi ätit för 21 år sedan, den grekiska restaurangen "Akropolis". Där beställde vi in en "Gresk platte för 2" med massor av Grekiska läckerheter:
 
...oh maten gick åt, som ni kan se ... :)
 
Sedan sov vi vår sista natt på hotellet, åt hotellfrukost och tog bussen ut till Flygplatsen igen, där vi tog flyget hem till Sverige. Vi hade en helt UUUNDEEERBAAAR helg och det här är ju "fördelen" med att ha "stora barn", att man faktiskt KAN dra iväg så här...
 
...och mina vänner hemma i Jämtland? Ja, dem får jag hälsa på en annan gång, men jag misstänker att jag får ta mig till Arlanda bäst jag kan själv *haha*
 
Kram kram
#1 - - Nett:

Vilken alldeles underbar helg ni hade, glädjes med er och kan säkert bara ana en liten del av er underbara känsla ni hade tillsammans. Så kul att du planerade allt detta utan att han anade något. Kram

#2 - - Tiina:

Vilken härlig tripp!