6

Real life - Halloween

Dags att vara med i Yohannas real life-utmaning igen och den här veckan handlar det om att fira Halloween.
 
Firar ni Halloween och hur?
 
Jag ÄLSKAR ju då det händer sådana här saker och visst, det ÄR kommersiellt så det förslår, handlarna gnuggar sina händer och ser kulorna rulla in... men det ÄR ju också så himla ROLIGT !!! Många verkar ju tro att Halloween och Alla helgon helgen är detsamma, men det är ju inte alls sant.
 
Då tjejorna var mindre här så gick det "bus eller godis" här i kvarteret och det var sällan någon tog "bus". De flesta har laddat med godis till alla spöken, och även jag ser till att ha godis hemma, för något bus vill jag INTE vara med om.
 
Vad är ett roligt "bus"?
Ja, det är då INTE ruttna ägg, hundbajs eller något annat äckligt. Ett roligt bus skulle väl kunna vara att t ex tejpa för nyckelhålet på bilen (om man inte har fjärrlås då), tejpa för hålet på osthyveln(men det går ju bara i den familjen man bor...), linda in cykeln eller bilen i toapapper...ja, sådant som inte skadar någon helt enkelt. Bus ska ju vara just BUS och inte ELAKHETER.
 
Nuförtiden firar vi inte så mycket. Jag ser, som sagt, till att ha godis hemma för ev spöken... Tjejorna går på någon Halloweenfest, och så är det nog med det.
 
Men: Vi har en aktivitetsgrupp här i byn och förra året började de med en väldigt mysig tradition. Vår by består av en väldigt lååång genomfartsled. Förra året tog denna grupp och köpte upp ett gäng pumpor som de tog till byns egna lilla ungdomsgård och lät ungdomarna skära sina egna pumpor. Sedan placerades dessa ut längs hela vägen, genom hela byn. Ett väldigt fint och roligt inslag som fick mycket uppmärksamhet i form av insändare i lokala tidningen :) Många tyckte det var roligt att se pumporna, någon roade sig med att räkna hur många de var osv osv. I år har vi precis samma dekoration längs vägen här ute, och även andra byar har tagit efter denna aktivitet :)
 
Ja så har vi det med vår Halloween!
 
Tjing tjing!
1

Jobb-tisdag!

Jaha, dags att dra på sig jobbkläderna och jobba 10-16 idag då - me like!!! :)
 
Innan vi drog iväg på vår tripp i fredags så var jag med dottern A till Uppsala i torsdags. Vi hade ett enda mål, och det var SKOPUNKTEN. Vi åker dit en gång på våren och en gång på hösten (ja, ibland händer det väl att vi slinker in där någon mer gång, men dessa 2 är liksom "förbokade") Vi gillar deras skor helt enkelt :) Att man sedan får ta 3 och betala för 2 gör ju inte saken sämre...
 
 
Men den här gången blev det JACKPOT för MIG, då dottern endast hittade 2 par skor som hon ville ha, så blev det liksom FYRA PAR till mamman !?! :) Så det kan gå!!!
 
Det här är mina absoluta favoriter:
 
 
Och då vi ändå var i Uppsala så begav vi oss till NetOnNet, där jag köpte mig min nya kompis:
 
 
Så nu sitter jag här och skriver på min fiiina rödaaa laptop ! :)
Var lite jobbigt att åka bort, då jag preciiis fått hem den och ville installera alla program mm, men som tur var hade jag ju en ledig dag igår så jag pysslade en hel del med den då :)
 
Ha en underbart skön tisdag mina vänner!
krameli
2

Härlig helg !!! <3

 
Jamen nu SKA jag berätta om helgen som var. Då jag vet att min käre äkta hälft går in och läser här då och då så kunde jag ju liksom inte avslöja något i förväg...
 
För 21 år sedan jobbade han under en längre period i Norge, i Stavanger, och på den tiden studerade jag vid Komvux och hade 50% hemstudier, vilket ju gjorde att jag också kunde vara i Stavanger lite nu och då. Vi har många minnen därifrån och bla så förlovade vi oss på Peppes pizza den 26/10 1991.
 
Sedan återvände vi till Sverige, fick barn och livet bara rullade på. Vi har i alla år sagt att det skulle vara roligt att åka tillbaka dit, men det blir ju aldrig av...
 
För några veckor sedan berättade jag för mannen att jag ville åka till mina kära barndomsvänner i Jämtland, och att det skulle passa den 26-28/10. Jag tänkte flyga, så han skulle bli tvungen att ta ledigt på fredagen för att skjutsa mig till Arlanda. Sagt och gjort, han fixade ledigt.
 
Så, i fredags morse skjutsade han mig till Arlanda, som planerat. Jag hade även bokat ett möte med vännen S som jobbar på Sas, så vi fick lov att gå till Terminal 5. Innan vi lämnade bilen i p-huset sa jag: "Kommer du ihåg var du ställde bilen nu då, tills du ska åka hem?" och jodå, det gjorde han.
 
Då vi kom till Terminal 5 tog jag honom åt sidan och sa: "Jag har en sak att bekänna...S jobbar inte idag, så vi ska inte träffa henne här. Du ska INTE åka hem idag, utan vi ska åka på en resa tillsammans och kommer hem på Söndag. Du behöver inte oroa dig - jag har packat ner det du behöver över helgen. Vi ska åka till ett resmål som vi varit på, och som vi sagt att vi ska åka tillbaka till, men aldrig kommer iväg till"
 
Han såg väldigt förvånad ut, ja nästan chockad, och sa barra: "Ska vi till Stavanger ???"
 
Jag checkade in oss och vännen S hade ordnat så vi fick gästa Sas Vip loungen, där vi satte oss och åt och drack lite gott.
 
 
Och det var väl där någonstans som han liksom "landade" i allt det här :) Han kunde inte begripa att ungarna lyckas hålla tyst, att ingen försagt sig osv osv
 
Vi fick lov att flyga över Oslo dit, så det blev en ganska lång flygresa. Väl framme på Sola Airport i Stavanger tog vi flygbussen till stan och sedan taxi till vårt hotell, som är ett sjukhushotell vid Stavanger Universitets Sjukhus (SUS).
 
 
Väl på hotellrummet så knäckte vi en flaska "Gula Änkan" och i brist på annat fick det duga med de plastglas som fanns på hotellrummet - men det gick ju det med ! :)
 
 
klockan 19.00 hade jag bokat bord på Peppes Pizza, så vi tog en taxi ner på stan.
 
 
De har verkligen världens GODASTE pizza, som man komponerar själv. Serveras i en korg med en hel bibba av servetter. Inga tallrikar, inga bestick... bara att mumsa i sig!
 
 
...och så här såg vi ut:
 
 
 
Sedan blev det lite allvar, då jag tog fram de NYA FÖRLOVNINGSRINGARNA!!! I dessa står det våra "namn, 26/10-2012, Stavanger" - så, vi förlovade OM OSS, samma plats, samma datum - men 21 år senare. :)
 
 
Sedan blev det efterrätt, banana split:
 
 
Då vi var proppmätta och nöjda åkte vi hem till hotellet igen.
 
Nästa morgon vaknade vi upp till en kall, men solig dag:
 
 
Vi åt hotellfrukost och begav oss sedan ner på stan med bussen:
 
 
Vi visste inte riktigt var vi skulle kliva av, men helt plötsligt säger mannen: "Här kliver vi av!" och det första vi får syn på är detta:
 
Alltså, det var så roligt så vi var ju bara "tvungna" att gå in och kika in deras Clas-butik :)
 
Sedan gick vi på stan i solskenet och lunchade på en välkänd restaurang:
 
 
 
Vi tog även en busstur ut till Randaberg, och Harestad, där mannen bodde/jobbade, men det hade verkligen HÄNT en massa på 21 år, så vi kände knappt igen oss :)
 
Sedan tog vi bussen tillbaka till hotellet där vi myste på rummet en stund tills vi fixade i ordning oss för en ny kväll på stan:
 
 
och den här kvällen begav vi oss till ännu en restaurang där vi ätit för 21 år sedan, den grekiska restaurangen "Akropolis". Där beställde vi in en "Gresk platte för 2" med massor av Grekiska läckerheter:
 
...oh maten gick åt, som ni kan se ... :)
 
Sedan sov vi vår sista natt på hotellet, åt hotellfrukost och tog bussen ut till Flygplatsen igen, där vi tog flyget hem till Sverige. Vi hade en helt UUUNDEEERBAAAR helg och det här är ju "fördelen" med att ha "stora barn", att man faktiskt KAN dra iväg så här...
 
...och mina vänner hemma i Jämtland? Ja, dem får jag hälsa på en annan gång, men jag misstänker att jag får ta mig till Arlanda bäst jag kan själv *haha*
 
Kram kram

Liknande inlägg