"bra" jobbat Norrtälje norra vc

Vilken soppa! ...ja, det började med att mina värktabletter började ta slut, så jag ringde till VC för att förnya mitt recept... Det var onsdag och jag ringde 16:45, och hamnade i telefonkö... jag tänkte att det bryts väl då de stänger, vilket är 17.00...  men 17.05 svarade en sköterska som sa: "Tyvärr, jag stängde precis ner datorn...du får ringa i morgon bitti istället" Varför hon över huvudtaget svarade förstod jag inte..? Men men... jag ringde på torsdag morgon istället.

Fick prata med en väldigt trevlig sköterska som berättade att "min" Dr är på semester men hon skulle lägga receptet hos en annan dr som skulle skriva ut det under dagen - fine!

Hade ju några tabletter kvar så jag väntade till igår (fredag) med att åka till apoteket, och döm om min förvåning då det INTE kommit in något recept ??? Hrmpf... vi som var på väg till vår midsommarfest... kul att sitta där och ha ont, men jaja, inte mycket att göra åt...

Då vi kom hem ringde jag till "Husläkarjouren" och det var sköterskan som stängt ner datorn som svarade. Och hon kunde bara se att sköterskan dagen innan sagt att hon skulle lämna receptet vidare till Dr, men inte att hon lagt in det i datorn... "Och idag har vi inga tider kvar, så ring i morgon ... "

Måste jag säga att jag nu började bli ganska sur ??? Hela min midsommarafton gick åt till att ha ONT - onödigt ONT! *Hrmpf*

I morse ringde jag så Husläkarjouren igen och en väldigt GRINIG sköterska svarade. Jag berättade hela storyn och hon säger: "Men i dag är ju inga apotek öppna i alla fall, så det är ju inget vi kan göra..." Jag upplyste henne då om att det nyöppnade apoteket (som ligger i samma byggnad som mitt jobb) har minsann öppet till 16, och då säger hon: "... ja, men vi har så mycket turister här i Norrtälje på somrarna så det är svårt med tider..." (VA´??? Det hade JAG ingen aaaning om- jag som bara BOR här i Roslagen ???) och jag sa att jag gärna vill ha en tid i alla fall. Då säger fanskapet (ja, faktiskt!) : "...Men då måste du KOMMA HIT, och BETALA för besöket !" och jag svarade: "Jamen vad bra, jag har FRIKORT så det blir alldeles ypperligt, vilken tid är ledig?" och hon hostar ur sig att 14:45 kan jag komma. FINE !!!

Åker således till mannens mormor där hela släkten skulle sluta upp idag, men hann ju inte mer än att äta lite med dem innan jag fick lov att åka. Kommer till VC typ 14.35 och får komma in DIREKT. Läkaren säger: "Ja du, vilken soppa vi ställt till med...egentligen får vi inte förnya recept på smärtstillande här på husläkarjouren, men eftersom VI nu ställt till det så tokigt så gör jag ett undantag. Du får den minsta förpackningen om 20 citodon utskrivet så klarar du dig till måndag, då du kan ringa VC och reda upp vad som felat med dem. Ber 1000 ggr om ursäkt för det inträffade, och jag förstår själv inte varför det inte nått fram till Dr..."  så på 5 min var jag ute igen, med ett recept inskickat till apoteket.

Och ni kan ju bara gissa vilken LÄTTNAD det nu är då tabletterna äntligen nått ut i mitt system och jag kan RÖRA mig igen !!!

Men: Man måste verkligen vara tillräckligt FRISK för att orka vara SJUK här ...