En real life igen...

Ja, nu var det ett tag sedan, men nu ska jag vara flitig och vara med i Yohanna i Las Palmas real life, som denna vecka handlar om att handla, hur man handlar, när man handlar, var man handlar osv Mer om det kan ni läsa här: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/july/real-life-veckohandling.html

Hemma hos oss är det till 99% jag som handlar. Kan ju även bero på att av 7 veckodagar är min man hemma 2, så det vore ju ganska opraktiskt att han skulle handla.

Jag handlar mestadels på Coop. Detta beror främst på att affären ligger på "min sida" av stan, men också för att jag gillar deras bonussystem. Pengarna får man varje månad, de räknas i procent av det man handlat för och de kommer rakt in på medmerakortet. Inga kuponger som man måste hålla reda på osv. Nej, snabbt, enkelt och smidigt, och faktiskt, min bonus brukar ligga runt 3-400 kr/ månad och per ÅR blir det ju mellan 3600-4800 kr - som jag kan göra något roligare med!

Då barnen var små körde jag med veckohandling, men nu blir det lite oftare. Jag handlar väldigt mycket "samma samma" från vecka till vecka...köttfärs, lax, och kyckling går alltid åt. MEN: där är jag liet snål och kollar ALLTID i reklambladen om någon butik har något bra pris, och har de det slår jag gärna till och köper lite extra.

Bredvid jobbet ligger en stor Ica butik, men den känns lite "för stor" faktiskt. Kan vara roligt ibland att kika in där, men oftast inte.

Däremot har vi en mindre Ica-butik på Väddö dit jag åker och "småhandlar" ibland. Där är alla supertrevliga och deras priser skiljer sig inte ifrån den stora ica maxis något nämnvärt.

Jag jagar inte småslantar, men kan man komma över något av "Basvarorna" till ett bra extrapris så ska man givetvis ta till vara det!!! Dum vore man väl annars?

Nu har mannen semster och jag har ju sagt upp mig som samordnare hemma, så just nu är det HAN som handlar... det blir lite si och så, men han lär sig av misstagen! Och framförallt får han lite mer inblick i vad saker och ting faktiskt kostar. Det lönar sig att läsa skylten vid tomaterna, då svenska kostar 34.90/kg och kvisttomaterna endast 14.90/kg - man får ju DUBBELT så mycket för samma pengar !!!

Ibland kräks jag på att jag måste åka och handla, men oftast är det rätt så ok. Bor man som vi, ute på landet, får man ju planera in handlandet då man har något annat ärende åt det hållet och det tycker jag funkar helt ok.

Ja, så här går det till hemma hos oss - hur har ni det? Gå in på http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/july/real-life-veckohandling.html och läs mer om utmaningen och häng på du också!

krameli
#1 - - Nett:

Bra inlägg.. förr handlade jag mycket på coop, nu ligger det på fel sida om stan för mig. Händer att jag åker dit extra ibland för att jag trivs där. Men hur mycket handlar du i månaden för att få så mycket i bonus ?

Fryser gör jag.... funderade först på att kura in mig, men vi har bestämt oss för att spendera sista kvällen ihop och gå på bio :)

Kram

#2 - - Yohanna i Las Palmas:

Jättekul att du är med igen och så intressant att få veta hur alla andra gör.
Återkommer med sammanställningen.

Hälsningar
Yohanna

#3 - - Nett:

Ja då handlar ni rätt mycket, men klart ni är ju många med. Här är vi bara 2 men 3 varannan vecka. jag har varit på Rhodos och trivdes där, skulle kunna tänka mig att utforska fler av de grekiska öarna. Kram

#4 - - Yohanna i Las Palmas:

Här kommer veckans sammanställning:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/july/sammanstallning-av-real-life-veckohandling.html

Tack sâ mycket för att du var med och berättade om ditt liv.

Hälsningar
Yohanna

#5 - - Freja:

Vi handlar oxå i samma butik, den som ligger närmst, och jag skulle önska det vore en Coop, för vi tappar alltid bort de där kupongerna...