Snart är det dax!

Ja, snart är det dags för nyårsafton och alla reketer/fyrverkerier. Och bara för att vi människor bestämt oss för att Vi vill se fyrverkerier får många fyrfota vänner lida ... som t ex min Kajsa.
 
Så i förrgår bar det av med henne till veterinären för att få en ny dos av lugnande droger till henne...inte det roligaste beslutet, att droga henne, men lugnast för henne, och de andra två.
 
Jag är eg inte emot fyrverkerier, det ÄR fint att titta på... men jag tycker det är synd att djur får lida, men allra mest tycker jag det är fel att "vanligt folk" får skjuta av dem "hur som helst". Jag skulle önska att de förbjöds, och att bara de med tillstånd - vilka endast skulle vara typ kommuner- fick anordna dem, på särskilt utvalda platser. Så kunde de som ville närvara åka dit och titta och de med djur kunde hålla sig därifrån. Och på detta vis skulle man även minska PERSON-OLYCKORNA, som lätt uppstår en sådan här kväll, då folk som inte är helt nyktra ska ut och handskas med "dynamiter och bomber"...och man skulle kunna slippa läsa om dem som "skjutit av sig ögat", "blivit av med en hand" och dyl. på nyårdagens tablåer...
 
Förra året började jag ge henne tabletterna vid 18-tiden, men det visade sig vara på tok för sent. Folk skjuter ju lite hipp-som-happ verkar det som. Så i år har jag bestämt mig för att börja vid 15 och då håller det i sig till 03 på natten - då BORDE man ju slutat skjuta kan jag tycka..?
 
tjing tjing